LA ROCHE-POSAY

Tijdens onze vakantie was er ook een pakje met deze producten van La Roche-Posey geleverd. Aangezien ik nog niet eerder iets van dit Franse merk had gebruikt – heb zelf niet een heel gevoelige huid – was ik er benieuwd naar en de meeuw op de foto ook 🙂 De geur van de producten is lekker, dus alvast een goed begin. En omdat ik een sucker voor blauw ben, kon de douchegel eigenlijk al niet meer tegenvallen.

La Roche-Posay maakt al meer dan 40 jaar producten, op basis van thermaal bronwater, voor de gevoelige huid. Meer dan 25.000 dermatologen wereldwijd staan achter deze prodcuten. Meer info en fijne tips vind je op hun website.

De doorzichtige Lipkar Gel Lavant (€4,95) ruikt lekker, reinigt en verzorgt het lichaam en gezicht van je hele gezin (ook voor baby’s! en laat geen trekkerig gevoel achter. Dus eigenlijk ook perfect voor op reis; 1 tube om je gezicht en lichaam te reinigen. Deze douchegel is zonder parabenen, maar met niacinamide en karitéboter.

De Hydraphase Intense Légère (€17,75) bevalt me goed. Het is een zachte, luchtige lotion, waarvan je maar 1à 2 pompjes voor je gezicht nodig hebt. Het smeert heel makkelijk uit, wordt meteen door je huid opgenomen en je voelt dat de lotion meteen je huid hydrateert en een mooie glans geeft door de extra hoge dosis gefragmenteerd hyaluronzuur. La Roch-Posay geeft ook aan dat het je huid voller en zichtbaar gladder en stralender maakt, daarvoor moet ik dus nog even doorsmeren 😉 En heel fijn de Hydraphase Intense Légère beschermt met een SPF 20 tegen UVA en UVB.

Het wordt een mooie week, dus ga ik meteen de Cicaplast Baume B5 SPF50 (€12,95) uitproberen. Deze balsem (smeert overigens heel makkelijk uit en laat geen wit laagje achter) beschermt niet alleen, maar kalmeert en herstelt ook meteen je huid. Is daarom ook geschikt voor een beschadigde huid, denk aan schaaf-brandwondjes of een tatoeage. Maar voorkomt ook pigmentvlekken en dat vind ik dan weer interessant.

Dit Franse merk (online en bij de apotheek) is een blijvertje en niet alleen voor een gevoelige huid, maar voor iedereen die zijn huid goed wilt verzorgen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *