|

EEN MOOIERE HUID BINNEN 28 DAGEN

We willen allemaal een gladde huid zonder lijntjes en rimpeltjes. Vele cosmeticaproducten beweren dat ze je dit kunnen geven, maar de waarheid is dat je voor echt resultaat ook gezond voedsel, voldoende water, regelmatig sporten, genoeg slaap en minder stress nodig hebt. Laten we met het gezonde voedsel beginnen. Als je deze tips volgt van Azra van ASPA Beauty zie je een verschil binnen 28 dagen.

Het is essentieel om je huid te voeden met voedsel dat het natuurlijke collageen herstelt en de stevigheid behoudt. De beste manier om meer collageen te produceren is het juiste minerale- en proteine rijke voedsel te eten, zoals mager rood vlees, spinazie, avocado en schelpdieren. En focus op voedsel dat rijk is aan magnesium, zink and aminouren. Magnesium vind je in spinazie, amandelen, bonen en avocados. Zink zit in mager vlees (vooral in lam en rund), bruine bonen, eieren en linzen. Aminozuren vind je vooral in kip, garnalen, kwark, kool en bamboescheuten.

Vetzuren zijn belangrijk om je huid zacht, soepel en gehydrateerd te houden. Als er niet genoeg vetzuren in je lichaam aanwezig zijn, kan je huid uitdrogen. Goede bronnen met vetzuren zijn tofu, sojabonen, lijnzaad en olijfolie. Voeg hieraan voldoende omega-3 toe, wat je vooral in vette vis vindt (zoals zalm en makreel).

Een ander en vaak vergeten element is om regelmatig te eten. Een te groot tijdsgat tussen de maaltijden zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel daalt en hierdoor vermindert de collageen en elasticiteit in je huid. Eet dus 3 reguliere maaltijden en 2 proteine- en gezonde vetten rijke snacks per dag.

UV stralen samen met de cellen in onze lichamen produceren vrije radicalen wat schade aan ons collageen en elastine veroorzaakt. Gelukkig beschermt een antioxidant rijk dieet onze huid van ouderdoms vlekken, rimpels, verzakkingen en UV schade. Eet voldoende tomaten, oranje groenten en fruit, eieren, groene thee, 70% chocolade en rode wijn (bij voorkeur de Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Merlot).

Eet zo min mogelijk suiker, witte koolhydraten, zout en verzadigd vet. En als je goed voor je huid zorgt, is witte chocolade en witte wijn niet echt aan te raden 😉

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *