CARE SUN UPDATE

Voor mijn gezicht gebruik ik al jaren een factor 50 en heel soms een SPF 30. Zeker omdat ik na de geboorte van Dylan pigmentvlekken heb gekregen en je ook met een hoge factor bruin wordt, alleen zonder te verbranden en minder kans op huidveroudering. De nieuwste producten met hoge SPF zijn heel makkelijk uit te smeren, zijn niet te ‘vettig’ en laten geen witte waas achter, zoals vroeger het geval was. Dus blij en meteen uitproberen, toen ik deze nieuwe zonnebescherming voor het gezicht van de lieve Jolande van Care Cosmetics ontving.

Het Duitse Annemarie Börlind maakt sinds 1959 natuurlijke, duurzame, vegetarische (soms zelfs veganistische) huidverzorgingsproducten. Dus ik was erg benieuwd naar hun zonnebescherming met water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Dit wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Hierdoor wordt je huid gehydrateerd en is meteen het oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten. De Sun anti aging LSF -Lichtschutzfaktor- 50 (€20,50) biedt hoge bescherming tegen de zon en is verzorging in één, hoe handig is dat. Optimale UV-A en UV-B filters bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Een anti-aging complex met vitamine E beschermt tegen vroegtijdig verouderen van je huid. Het Sun-vochtcomplex met panthenol levert intensief vocht, zonder siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en  dierlijke extracten. De lotion ruikt zomers, smeert makkelijk uit en je merkt dat het je huid meteen hydrateert.

De Sun Lipstick SPF20 (€5,49) van hetzelfde merk biedt verzorging, bescherming en de combinatie van natuurlijke ingrediënten behoudt het natuurlijke vochtgehalte van de lippen. Onder meer castorolie uit biologische landbouw, die je lippen verzacht, verzorgt en een licht glansje geeft.

Al meer dan 100 jaar geleden was een vlekkeloze huid die straalt van gezondheid de definitie van schoonheid van de Franse oprichtster Dr. Nadia Payot. De Crème Savoureuse SPF 50 (€25,03) is een witte crème die makkelijk aanbrengt en heerlijk zomers naar kokos! ruikt. Deze crème bevat Kakadu-pruim, rijk aan vitamine C, die bijdraagt aan de bescherming van de huid tegen vrije radicalen tijdens het zonnen. De bescherming is bevestigd onder dermatologische controle en dus voor ieder huidtype te gebruiken. Een brede bescherming tegen UVA- en UVB-stralen en de vrije radicalen die ontstaan door invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en blauw licht. Payot heeft ook rekening gehouden met de UVA- en UVB-filters om zo goed mogelijk de oceanen te beschermen. En een antioxiderende cocktail van vitamines en plantenextracten versterkt bescherming tegen vrije radicalen.

De Protective Sun Cream SPF 50+ Blue Light (€39,95) Sun Expertise van het Spaanse Skeyndor, beschermt je huid tegen UVA, UVB, IR (Infrarood) en HEV. HEV? High Energy Visible, ook wel Blue Light genoemd vanwege de blauwe kleur van dit licht. Zonlicht is natuurlijk niet alleen maar schadelijk. Ons lichaam gebruikt het blauwe licht van de zon om het natuurlijke dag- en nachtritme te regelen. Het wordt donker (licht neemt af) als je moet gaan slapen en blauw licht helpt je om wakker te worden. Maar kunstmatig gecreëerd blauw licht verstoort, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, je natuurlijke bioritme. Deze crème weerkaatst de zonnestralen en dringen daardoor niet in je huid binnen. Skeyndor gebruikt hier ondermeer titanium dioxide voor. De afmetingen van deze deeltjes zijn net iets groter dan standaard nodig is om uv-a en uv-b licht te weerkaatsen. De stof wordt gecombineerd met een speciaal pigment dat in staat is om het te veel aan blauw licht te absorberen en een beetje ijzeroxide. De zonnecrème ruikt zomers, is waterbestendig en heeft een lichte structuur met een vleugje kleur (zie je op je watje na het reinigen van je gezicht), waardoor eventuele wittigheid van mineralen geneutraliseerd wordt. Vind je een vleugje kleur (roze/bruin) niet erg, dan is deze tube jouw keus.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *