ADIOS CELLULITIS!

Er zijn maar weinig vrouwen die er geen last van hebben: cellulitis (vanwege de gelijkenis met de schil van de vrucht ook wel aangeduid als sinaasappelhuid). En juist in de zomer, wanneer we wat schaarser gekleed gaan, zijn we ons meer bewust van die bobbelige huid op onze bovenbenen en billen. De hoogste tijd om ons eens wat meer te verdiepen in dit fenomeen én de mogelijke oplossing van Pupa tegen cellulitis.

Wat zijn de oorzaken van cellulitis?
Overgewicht en te weinig lichaamsbeweging zijn de bekendste oorzaken, evenals ouder worden (waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat), hormonale veranderingen tijdens zwangerschap en overgang, erfelijke factoren en roken. Maar dit zijn niet de enige oorzaken want cellulitis kan ook voorkomen bij jongeren en bij slanke vrouwen. Vetcellen die uitzetten lijken de belangrijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulitis. Dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgewicht.

Wat kan ik er tegen doen?
Door af te vallen en geregeld te sporten neemt de vetlaag af en de spiermassa toe, waardoor de huid er weer strakker gaat uitzien. Ook voeding, massages en behandelingen met infrarood licht, radio frequentie apparatuur en speciale bindweefsel massage-apparaten kunnen voor vermindering van cellulitis zorgen. Vaak hangt er aan dit soort behandelingen wel een heel stevig prijskaartje en niet iedereen kan of wil honderden euro’s betalen voor gladdere bovenbenen en/of billen (om over de tijd die je eraan kwijt bent nog maar niet te spreken).

Pupa weet raad!
Pupa, al 30 jaar toonaangevend op het gebied van make-up en huidverzorging, heeft een nieuwe crème (met o.a. Escin, witte klei, munt en groene thee extract) ontwikkeld die ons een handje zou moeten helpen in de strijd tegen cellulitis; Pupa Ultra Rapid Cellulite White Mud. Dit is een innovatieve, effectieve en eenvoudige behandeling die je voor het beste effect 5-10 minuten voor het douchen aanbrengt op bovenbenen, billen en heupen en die een snel resultaat biedt bij het tegengaan van cellulitis. De ingrediënten zorgen o.a. voor een zuivere huid (witte klei), de opbouw van nieuw collageen (Aziatisch Pennywort extract), bescherming tegen vrije radicalen (groene thee extract) en het verminderen van zwelling (Escin). De crème dient minstens 4 weken gebruikt te worden (de tube bevat maar liefst 400 ml dus dit red je wel); de eerste 2 weken 3 keer per week, de 2 weken daarna 2 keer per week. Daarna een onderhoudsdosering van 1 keer per week. De huid wordt al na de eerste applicatie egaler en na twee weken wordt de cellulitis minder zichtbaar.

 

Mijn ervaring met Pupa Ultra Rapid Cellulite White Mud
Ik heb de crème nog geen 4 weken gebruikt dus of het cellulitis écht vermindert, kan ik nog niet zeggen. Wel kan ik jullie vertellen dat de geur van het product -dankzij de aromatische oliën- echt heerlijk is, evenals de structuur van de crème (dik en romig, mmmm). De Ultra Rapid Cellulite White Mud is heel makkelijk in gebruik (5-10 minuten voor gebruik een laag aanbrengen op de te behandelen gebieden en daarna onder de douche afspoelen) en mijn huid voelde na afloop superzacht aan. Alleen al om deze redenen is de crème een aanrader.

Ook proberen?
PUPA Ultra Rapid Cellulite White MudBodycrème (400 g) Anticellulite is voor € 30,86 te koop bij o.a. Douglas (alleen online!).

By: Patti 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *