CLEAN CLEAN CLEAN

Is het nou ECHT noodzakelijk om je gezicht elke ochtend en avond te reinigen?!? ‘s Avonds wil je het liefst zo je bed in ploffen en s ‘morgens gaat de tijd altijd zo snel. Ja, ECHT! Je huid reinigen zorgt ervoor dat de producten die je daarna gebruikt beter worden opgenomen en je poriën niet worden verstopt. Anders blijft je dag-of nachtverzorging op het ‘vuillaagje’ op je huid liggen en doet het weinig tot niets. En denk jij dat die fijne producten niets doen 😉

In de nacht produceert je huid afvalstoffen en huidvetten. Dit kan je alleen met water niet verwijderen. (Denk aan afwassen zonder afwasmiddel). En voordat je gaat slapen is het niet alleen noodzakelijk om je make-up te verwijderen, ook als je geen make-up draagt zit er vuil op je huid. Denk hierbij aan milieuvervuiling, stof en afvalstoffen die je huid zelf aanmaakt. Je watje blijft nooit ‘wit’ als je je huid reinigt. Dus heel fijn dat ik je kennis kan laten maken met deze twee nieuwe, milde reinigers. Want je wilt natuurlijk niet dat de goede vetstoffen die onze huid juist nodig heeft om gehydrateerd te blijven en zichzelf te beschermen tegen uitdroging met een agressieve reiniger ook worden verwijderd.

L’Occitane
De Immortelle Divine Cleansing Cream-in-Foam (€34) ruikt zóoo lekker! Het maakt je huid super zacht en heel belangrijk! je huid trekt totaal niet (ook niet na een tijdje zonder verzorging). Je hebt maar heel weinig van deze crème nodig. Breng het tussen je handen aan met een beetje water en de cleanser begint meteen heerlijk te schuimen. Op je gezicht aanbrengen, licht masseren en afspoelen met water (heel handig onder de douche) en klaar.

De Immortelle Divine Cleansing Cream-in-foam is verrijkt met essentiële olie van Immortelle en vitamine E. Immortelle is de bloem op Corsica die nooit verwelkt en bekend staat om haar anti-verouderende eigenschappen. Niets meer aan toe te voegen 🙂

Paula’s Choice
De Perfect Cleansing Oil (€25) reinigt je gezicht grondig en geeft je huid tegelijkertijd een hydratatie-boost. De olie bevat o.a. jojoba-, zonnebloem-, moerasbloem– en kokosolie die je huid verzachten, zuiveren, de natuurlijke huidbarrière helpen herstellen en vochtverlies tegengaan. Deze reiniger is ook geschikt voor de vette(re) en gevoelige huid, want is mild en 100% vrij van geurstoffen. De olie laat geen vettig laagje achter op de huid en deze wordt aangevuld met antioxidanten en essentiële stoffen die je huid verzachten en er gezonder uit laten zien.

Ik vind ook deze olie het handigst onder de douche. Want als de Perfect Cleansing Oil in contact komt met water verandert de olie in een melkachtige emulsie. Breng de olie aan op je huid, beetje water erbij en met zacht ronddraaiende bewegingen masseren over je gezicht. Afspoelen met water en klaar! Ook deze olie laat geen trekkerig gevoel achter en droogt je huid niet uit.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *