UTRECHTSE MUST-GO’S

Dat Patti en ik met veel plezier items voor jullie schrijven, al jaren beste vriendinnen zijn (onze gezinnen kunnen het ook heel goed met elkaar vinden) en we van lekker -dat ijs!-, vers en gezond -eindelijk een Pret in NL- eten houden, is geen geheim. Het was dus geen crime toen we vorige week voor deze 2 nieuwe Utrechte Hotspots werden uitgenodigd. Lees snel verder waarom je -met kids- ECHT (in de meivakantie) langs Pret A Manger en Baskin Robbins moet.

Patti, woont in de buurt van Utrecht, zegt al een tijdje dat de Domstad Amsterdam qua hotspots en gezelligheid voorbij aan het streven is en daar heeft ze helemaal gelijk in. De nieuwe internationale ketens beginnen allemaal in Utrecht vanwege het gunstige vestigingsklimaat (we zagen ook Exki, Fridays, Wagamama, Vapiano’s en Five Guys, dus wij gaan snel weer terug).

Pret A Manger
Wat waren we blij toen we hoorden, dat naast Leon, ook eindelijk een Pret A Manger (alleen die fashionable naam al) naar Nederland kwam. Als je de vestiging op Utrecht Centraal binnenloopt, lijkt het alsof we weer in Londen zijn. Alles is hetzelfde; het eten, de inrichting, alles. Ook hier worden de handgemaakte biologische, duurzame (lokale ingrediënten), sandwiches, salades en wraps de hele dag door in de keuken met de hand gemaakt. Je kan kiezen uit een brede selectie vegetarische en veganistische broodjes, salades en wraps, maar ook Zweedse gehakballen, zalm en rivierkreeft. Je vindt geen houdbaarheidsdatum op de producten, want bij elke Pret wordt aan het eind van de dag de overgebleven gerechten gedoneerd aan een goed doel, in Utrecht is dat het Leger des Heils.Marlou vertelt ook dat ze net terug is van een 8 weekse opleiding bij Pret in Londen. Toen we er vorige week waren, was het de laatste dag van een aantal Engelse werknemers die een tijdje in Utrecht zijn geweest, een soort van uitwisselingsprogramma. Ze haalt een proeverij uit de keuken waar wij zo blij van worden: een Griekse salade op een wrap, een humus wrap, cheddar en chutney, brie avocado, pesto met mozza en DE tuna melt. We hebben nog gevraagd naar de recepten van de heerlijke sandwiches (die met eisalade! Pat en ik denken dat die heerlijke smaak door de zelfgemaakte mayonaise komt) en wraps, maar dat blijft een geheim van de keuken ? Oh ja, wie zijn eigen beker meeneemt, krijgt 50 cent korting op koffie en thee. Natuurlijk heb ik nog gevraagd wanneer de reusable bekers van Pret A Manger komen, maar daar zijn ze nog mee bezig. Ze hebben in deze vestiging nog niet de sushi-salads en soepjes, maar wij gaan heel snel terug voor die andere verse salades (daar hadden we helaas geen plekje in onze buiken meer voor).

Baskin Robbins
Toen we vorig jaar in Florida waren, hadden we bijna alle smaken geproefd. Dus toen we hoorden dat Baskin Robbins, ’s werelds grootste ijsketen, eindelijk naar Nederland -Vredenburgpassage 13- kwam: ‘een sprongetje in de lucht’. Ze hebben wereldwijd al 7900! vestigingen in 53 landen en willen ons land niet alleen veroveren met ijssalonS, maar ook in de diepvries van supermarkten. Wij juichen dit HEEL hard toe!Baskin Robbins heeft maar liefst 1300! smaken, waarvan er 31 -dit getal is ook terug te vinden in het logo- zoals Very Berry Strawberry, Caramel Honeycomb Candy, Rainbow Sherbet, Cherries Jubilee Icecream en Lemon Custard Icecream, in de winkels worden verkocht. Wij, alle 5, raden van harte de Chocolate, CottonCandy, Blue Raspberry Sherbet en Mango Icecream aan. Maar je mag ook hier de smaken eerst proeven met de iconische little pink spoon voordat je een keuze maakt. Naast de ‘vaste’ 31 smaken staat er een wekelijks wisselende special flavour op het menu. De heerlijke (we proefden een vleugje kaneel) grote ijshoorns worden in de winkel zelf gemaakt. Naast ijs kun je trouwens bij Baskin Robbins ook terecht voor de mooiste taarten, wafels, crêpes, churros, brownies, cookies en die geweldige, extravagante Freak Shakes, waar wij (ook) snel voor teruggaan.Blijft nog maar 1 vraag over… Pret A Manger & Baskin Robbins, wanneer komen jullie naar Den Haag? ?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *