BEAUTY THAT DOESN’T COST THE EARTH

Alleen al door hun motto ben je toch verkocht: ‘Beauty that doesn’t cost the earth’. En dan maakt PHBPure, Handmade & British – ook nog eens hele fijne natuurlijke beauty producten; 100% natuurlijk, veganistisch, dierproefvrij en halal! (geen alcohol). Tip: ze hebben ook heerlijke sojawas geurkaarsen 🙂

PHB zet zich actief in om bewustheid te creëren over ethische vraagstukken die zich voordoen in de cosmetische industrie, zoals het gebruik van producten met dierlijke grondstoffen, wreedheden tegen dieren en het gebruik van plastic korrels en palmolie. De meer dan 200 PHB producten zijn vrij van alcohol, dierlijke ingrediënten, palmolie en schadelijke chemicaliën en verpakt in milieuvriendelijke en 100% recyclebare verpakkingen. Het is PHB’s missie om de manier waarop je tegen cosmetica producten aankijkt te veranderen en het meest pure product te maken. PHB Ethical Beauty doneert 20% van haar netto winst aan doelen die bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen en dieren in de wereld.

Family business
Het Engelse familiebedrijf is in 2012 opgericht door Rose Brown, dochter van UB40 zanger Jimmy Brown, Ze runt PHB samen met haar familie. Rose is veganist en was zich al op jonge leeftijd bewust van de schadelijke ingrediënten die in veel cosmetica zitten. De meeste producten bevatten ingrediënten die de huid kunnen irriteren en beschadigen en niet ethisch verantwoord zijn waaronder chemicaliën, alcohol en dierlijke ingrediënten. Deze brengen schade toe aan de aarde en dieren en hebben een langdurig negatief effect op onze gezondheid. Rose is overtuigd dat de producten die je voor je lichaam kiest in balans moeten zijn met waar je zelf voor staat.

PHB Ethical Beauty begrijpt dat tot 60% van wat je op je huid smeert, wordt opgenomen in je lichaam. Daarom zijn alle PHB producten gemaakt met behulp van 100% natuurlijk ingrediënten die bewezen veilig en effectief zijn. Veel van de ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd. Alle ingrediënten zijn ethisch verantwoord geoogst en gekapt. Daarnaast steunt PHB fair trade coöperaties en regeneratie projecten die ondersteuning en stabiliteit geven aan boeren, kwekers en hun lokale gemeenschappen. PHB gebruikt milieuvriendelijke verpakkingen die recyclebaar zijn, inclusief de aluminium deksels, PET-flessen en glazen potten.

Vegan & halal
PHB Ethical Beauty gelooft dat de aarde ons alles biedt wat je nodig hebt voor een gezonde, mooie huid. Moeder natuur biedt een remedie voor alles wat je huid nodig heeft en het is niet nodig om dierlijke ingrediënten te gebruiken of om te testen op dieren. PHB vindt het haar verantwoordelijkheid om een positieve impact te hebben op de planeet en te zorgen voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Daarom zijn alle producten gecertificeerd veganistisch en cruelty free. De PHB founders komen uit Birmingham, een van de meest multiculturele steden van Engeland en ze wilden bewust een merk aanbieden dat past bij een grote verscheidenheid aan overtuigingen. Halal gecertificeerde cosmetica worden gemaakt overeenkomstig de waarden en productieprocessen die zijn toegestaan voor mensen die de islamitische godsdienst volgen.

Producten
De gezichtproducten bestaan uit 5 verschillende lijnen. Anti-aging: rozenbottel, granaatappel, gardenia en duindoorn revitaliseren, verstevigen en verhelderen je huid, ondersteunen de productie van collageen en elastine en verminderen fijne lijntjes. Balancing: lavendel, tamanu, tea trea en kamille reguleren de talgproductie, verbeteren je teint en brengen je huid weer in balans. Hydrating: teunisbloem, wierook, sandelhout en avocado voeden, verzachten, hydrateren en bevorderen een gezonde celvernieuwing zodat je huid weer zacht en soepel wordt. Brightening: arganolie, zoethout, strobloem en papaja verhelderen je huid en verminderen donkere vlekken en pigmentatie en zorgen voor een zacht glanzende, egale huid. Gentle: olijfolie, kamille en shea boter kalmeren, herstellen en versterken de gevoelige huid (oa eczeem) en verlichten roodheid. Daarnaast heeft PHB heerlijke producten voor je lichaam, haar en mooie minerale cosmetica – de mineralen zijn afkomstig uit India waar ze ethisch verantwoord worden ontgonnen. De eigenaren van de mijn dragen bij aan de financiering van scholen en kinderdagverblijven – in mooie, vrolijke verpakkingen.

Bestel de producten o.a. via PHB

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *