OPI TURNS 40

Het was even geleden, maar toen ik Pat vertelde dat haar favoriete OPI 40 jaar bestaat en ze de nieuwe lakjes (“Die namen zijn altijd zo cool, lijkt me een te gekke baan, deze namen te verzinnen” 😉 ) van de lieve Mies @Be PR ontving, trok ze een feestelijke jurk aan en heel even een mooi gelakte middelvinger naar ME/CVS.

Sinds de oprichting in 1981 is OPI meer dan alleen kleur. Het merk is altijd trendsettend geweest en lanceerde in 1989 haar eerste collectie nagellak en heeft geen seizoen meer overgeslagen geïnspireerd door catwalktrends, hippe bestemmingen en comfort food. Ter ere van haar 40e verjaardag is OPI teruggegaan naar de plaats waar het allemaal begon: Hollywood. OPI’s kantoor bevond zich sinds het begin tussen de filmstudio’s. Het lijntje naar moviestars en celebs was dan ook heel kort en binnen no-time hadden ze een echte A-lister fanbase. Het is dan ook logisch dat Hollywood hét thema is voor de voorjaarscollectie van 2021. Een collectie boordevol vintage glamour met een updated twist. Warme nudetinten, verfrissend groen, zachtgeel en -roze voor het voorjaar en de blauwtinten matchen met je denim look. De diepe roze- en roodtinten behoren tot de tijdloze klassiekers.

Leuke OPI feitjes
- De afkorting OPI staat voor Odontorium Products Inc. Van oorsprong een tandheelkundig bedrijf. Een tandarts ontdekte per toeval dat hij een diepe scheur in een nagel plat kon repareren met tandheelkundig porselein. Van hieruit werd het eerste kunstnagelsysteem ontwikkeld.
– First Lady of Nails Suzi Weis-Fischmann is de grande-dame achter alle OPI kleuren, die zij persoonlijk voor elke collectie selecteerde.
– OPI was het eerste merk dat nagel een naam gaf en toverde nummers om in namen met emotie en beleving.
– Hun eerste kleur in 1989 was de OPI Red.
– OPI heeft 250+ kleuren in het assortiment, van transparant tot dekkend, van kleurrijk tot nude en parelmoer tot glitter.
– Hun #1 best selling nagelak ever is de donker rode I’m Not Real ya Waitres uit de 1999 najaarscollectie.Patti viel ‘head over heals’ op de groene Rated Pea-G, de lavendel blauwe Oh You Sing, Dance, Act and Produce?, de licht roze Hollywood & Vibe en de roze Suzi Calls the Paparazzi à €15,95 per stuk. Voor de zomercollectie heeft OPI voor Malibi gekozen, de plek met de fijnste stranden in sunny LA die ook nu online staan.

Vergelijkbare berichten

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *