|

LIMA DOES JAPAN + WIN

Wie is er niet gek op de Japanse keuken? Voor sushi kan je mij wakker maken! Dus ik was erg benieuwd naar deze nieuwe smaakmakers. Je hebt hier vast wel vaker gelezen dat pure, plantaardige, biologische voedingsmiddelen de basis voor het Belgische Lima zijn. Dus een link naar de pure Japanse keuken was snel gelegd en zes heerlijke, nieuwe producten een feit. En het wordt nog beter, want ik mag één van jullie heel blij maken met een Japans pakket, dus lees maar snel verder 🙂

De Japanse keuken en Lima
Begin jaren vijftig ontmoet Pierre Gevaert, de oprichter van Lima, de Japanse filosoof Georges Ohsawa: een opmerkelijk man die de basisprincipes van de traditionele wetenschappen uit het Verre Oosten naleeft. Daarom kookt Ohsawa met pure en natuurlijke biologische voedingsmiddelen, waarbij hij een optimaal yin-yangevenwicht nastreeft. Pierre Gevaert beseft vrij snel dat de traditionele voedingsmiddelen die Ohsawa gebruikt een uitzonderlijke voedingswaarde hebben. Hij besluit ze naar Europa te importeren en richt in 1957 Lima op, naar de naam van Ohsawa’s vrouw. Voor het eerst kunnen ook Europese consumenten proeven van Japanse sojasauzen, kuzu, miso en rijstwafels.

Voor het Japanse productaanbod werkt Lima voornamelijk samen met ambachtelijke leveranciers. Zij beschikken over jarenlange expertise met traditionele productiemethodes, zoals fermentatie. Gefermenteerde voedingsstoffen hebben een hoge voedingswaarde en zijn rijk aan smaak. Het volledige gamma van Lima-producten geïmporteerd uit Japan wordt aan verschillende, hoge kwaliteitscontroles onderworpen.

Zes Japanse producten
Lima heeft een uitgebreid biologisch en 100% plantaardige collectie waarvan een groot deel Japans geïnspireerd is. Hieraan zijn dus deze zes biologische Japanse smaakmakers toegevoegd:Tamari 50% less salt
De Tamari van Lima wordt geproduceerd op basis van sojabonen en is volledig glutenvrij en smaakt erg lekker bij je sushi of in je soep. Deze gefermenteerde smaakmaker heeft een complexe smaak en is ideaal voor mensen die minder zout willen innemen.

Smoked Shoyu
Smoked Shoyu is een sojasaus met een rijke, complexe smaak, gerookt met Japans kersenhout volgens een natuurlijk rookproces. Het geeft extra smaak aan soepen, wokgerechten, rijst, noedels, gestoomde groenten, salades en bij je sushi!

Yuzu pepper paste en Ginger paste
Lima’s Ginger paste bestaat uit: gember (91%), citroensap en zeezout en gebruik je in gerechten en dranken in plaats van verse gember. Deze tube ga ik dus snel eens kopen, kijken of het ook in je thee kan 😉 De Yuzu pepper paste is een combinatie Yuzu (een citrusvrucht) en pittige rode peper. Het aroma wordt verkregen door het natuurlijke extractieproces van de yuzu citrusschil en de schil van de peper. Het maakte mijn miso soep extra lekker.

Rice miso 25% less salt en Brown rice miso
Miso is een pasta van gefermenteerde soja die in het Oosten al 1300 jaar wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen, en staat ook bekend om zijn hoogwaardige eiwitkwaliteit. Miso is een gezonde versie van een bouillonblokje. En een ideale basis voor soepen en sauzen, vinaigrettes, op je brood met avocado, tofu, tempeh, of om je pasta in te koken.
De Rice Miso 25% less salt bevat dus minder zout en heeft drie tot zes maanden gefermenteerd. Het heeft alle typische smaken en eigenschappen van een niet-gepasteuriseerde miso behouden. De Brown rice miso wordt gemaakt op basis van bruine rijst en heeft een fermentatietijd van drie maanden. Het beschikt over alle eigenschappen van een ongepasteuriseerde miso en bevat vele spijsverteringsenzymen en waardevolle voedingsstoffen.

Een miso soepje maak je heel makkelijk
Je doet in 500ml water 2 lepels miso, mengt even goed en breng je aan de kook. Daar doe je 1 gesneden lente uitje, een bakje gesneden shitaki’s en een handje zeekraal (tofu en zeewier kan ook) bij en laat het een paar minuutjes koken. Eet smakelijk.

De Japanse Lima producten zijn online (vanaf €3,86) te koop en op hun site vind je alle verkooppunten.

WIN WIN WIN!
Ik mag dus één pakket met de twee smaken Miso, een fles Tamari, en de twee pastes weggeven. Dus ben jij net zo gek als ik op de Japanse keuken, doe dan mee. Laat hieronder of op onze social media (waar je ons natuurlijk allang volgt) een berichtje achter naar welk van de 6 nieuwe Japanse producten jij het meest benieuwd naar bent. Seikoo 🙂

Vergelijkbare berichten

43 reacties

  1. Wat een leuke nieuwe producten. Ik ben wel benieuwd naar de gingerpaste, ik drink veel gemberthee en wie weet kan dat met de pasta nog makkelijker!

  2. Ik ben erg benieuwd naar de smaak van Smoked Shoyu, doe heel graag mee, een super winactie !!.

    Waag graag een kans 🙂 🙂

    Groetjes Anneliese

  3. Uit alle producten vooral benieuwd naar de Smoked Shoyu, rooksmaak creeren is best moeilijk en daardoor worden je gerechten echt super lekker!

  4. Mijn beste vriendin is gek op Japan & mijn zus gaat erheen op vakantie. Het lijkt me geweldig om samen met hun een heerlijk Japans feessie. Te organiseren, en samen genieten van de complexe Japanse smaak. Dus ik doe graag mee en hoop op een schot dat is raak 🙂

  5. De smoked shoyu! Tenminste, mijn dochter van 12. Die is groot fan van sushi en alles rondom sushi. Ze maakt het heel graag zelf en wij genieten mee. Smoked Shoyu moest ik dus even doorgeven van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *