|

MONEY MONEY MONEY + WIN

De laatste jaren is fit & healthy de trend die met kop en schouders boven alle andere trends uitsteekt. Op de diverse social media vliegen de fitgirls, foodies en mindfulness ons dagelijks om de oren. Mentaal en fysiek; fit is the word! Maar hoe zit dat met met onze financiën? Hoe fit en gezond zijn die eigenlijk? Want daar hoor je (bijna) niemand over. Ben jij financieel onafhankelijk van je partner? (Wel zo slim). Betaal jij je rekeningen keurig op tijd en heb je een buffertje ‘voor nood’? Of houd je na elk salaris een stuk maand over en verstop je je achter de verwarming omdat de deurwaarder je weer eens met een bezoekje komt vereren? Dan is het namelijk de hoogste tijd om eens wat dingen te gaan veranderen.

De Financiële Detox
Een superhandige hulptool hierbij is het boek De Financiële Detox, geschreven door Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden (die je misschien wel kent van How 2 spend it, hét online financiële platform voor vrouwen). Een boek dat er mooi uitziet en dat heerlijk wegleest! Geldzaken zijn vaak boooooring, maar met dit boek wordt geld – ook als je er niet heel warmpjes bij zit – leuk! Niks gortdroge stof en getalletjes, maar lekker lezen en meteen doén. Geen excuses meer om er een potje van te maken. (Behalve een goed gevuld geldpotje dan). In een zogenaamde detox van 6 weken leren Joëlla en Nathalie je om de bezem door je financiën te halen en inzicht te krijgen in je uitgavenpatroon. Maar ook geven ze je heel veel fijne tips op het gebied van verzekeringen, pensioen, belastingen en nog heel veel meer.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Financieel detoxen lukt net als gewoon detoxen het beste wanneer je goed bent voorbereid. Daarom wordt er met behulp van het boek eerst gekeken welke money mindset je hebt (welke bewuste of onbewuste overtuigingen over geld heb jij meegekregen?), er wordt bepaald welk geldtype je bent (er zijn er zeven), en je gaat je doelen voor de korte -, middellange – en lange termijn vaststellen. Vervolgens helpen de dames je een handje bij het overzichtelijk maken van je huidige administratie (niet letterlijk natuurlijk, I wish!) en neem je onder hun vakkundige leiding een eerlijk kijkje in je inkomsten en uitgaven. Ook ga je aan de gang met budgetten (ik las zo’n mooie zin in het boek ‘A budget is telling your money where to go, instead of wondering where it went’) en word je op een 6-week spending dieet gezet (lees; 6 weken niet shoppen behalve noodzakelijke dingen als boodschappen. En nee, die nieuwe Jimmy Choos zijn niét noodzakelijk).

Online Financiele Detox Challenge
Na het lezen van het boek kan ik niet wáchten om orde op zaken te gaan stellen in mijn financiën. Kriebelt het bij jou ook? Het boek De Financiële Detox is uitgegeven door Levboeken, kost 19,99 en is o.a. verkrijgbaar via Bruna. Ook kun je je aanmelden bij de besloten Facebook groep en meedoen aan een 6-weekse online Financiële Detox Challenge. En uiteraard vind je dagelijks nieuwe, interessante content op de website van How2spendit.

WIN WIN WIN!
Hoera! Van de uitgever mogen we één exemplaar van dit geweldige boek weggeven. Laat hieronder of op Facebook weten waarom juist jij een exemplaar van De Financiële Detox zou moeten winnen en wie weet ligt ‘ie binnenkort bij jou op de mat. (Bespaar je toch even mooi bijna 20 euro, ha!).

By: Pattti

Vergelijkbare berichten

14 reacties

 1. Natuurlijk doe ik mee!
  Waar voor mn gevoel iedereen alles kan doen, blijf ik altijd achter.
  Oh ja laten we een weekend weggaan, ik begin panisch te rekenen.
  Auto weer stuk, geen reserves meer door terugkerende werkloosheid van manlief.
  Voor 2017 een doel gesteld ivm financiën en daar kan dit boek natuurlijk prima bij helpen!
  Ik heb besloten het roer om te gooien!

 2. Zo leuk en interessant! Wij zijn van plan dit jaar te verhuizen (Als ons huis eindelijk eens wordt verkocht…) . Tot die tijd willen we flink sparen, maar verder dan maandelijks een vast bedrag naar de spaarrekening komt het niet. Ik ben benieuwd op welke manieren we nog meer geld kunnen besparen.

 3. Ik doe graag mee. Ik heb het idee dat ik alles wel op orde heb, maar ik denk dat er een hoop zaken zijn die anders kunnen. Zo spaar ik geen vast bedrag, maar wat ik aan het eind van de maand overhoud. En ja, ik spaar dus soms helemaal niks…
  Graag wil ik een huisje kopen en dan is het heel belangrijk om je financiën op orde te hebben.

 4. alles wat loopt loopt bij mij…eigenlijk zonde, want daar loopt ook een hoop geld door weg. Best gek eigenlijk, want met m’n eenmalige aankopen, of als ik iets nieuws aanga, ben ik wel heel bewust (en zuinig), pluis het uitgbreid uit en ben altijd op koopjes jacht.
  Vooral alle lopende dingen eens kritisch onder de loep nemen is dus geen overbodige luxe lijkt me. Zeker voor mij als minima (bijstandsuitkering) is dat geen gek idee.
  Nu ik net met mn eigen praktijk bezig ben vraagt het zowel prive als daarvoor nog extra aandacht

 5. In 2017 ben ik vanplan om meer te besparen als ik in 2016 deed. Dit lijkt me het geschikte boekje om te doen. En zoals al geschreven staat, kan ik op de uitgaven van dit boekje besparen. Scheelt weer!
  Groetjes,

 6. Wauw! Wat een leuke actie!
  Dit boek is echt voor mij gemaakt!
  Ik zou graag mensen willen helpen hun geldzaken op orde te brengen, dit boek kan ik gebruiken om inspiratie op te doen en toe te passen.
  Dus ik zou het heel graag willen winnen!

 7. Moet niet, mag wel. Graag zelfs. Ik leef al een tijdje van een karige uitkering. (Ook geen partner die me kan onderhouden.) Het lukt me vrij goed om bij het winkelcentrum weg te blijven. Voordeel van geen werk hebben is dat je ook niet zoveel (representatieve) kleding nodig hebt. Maar ik kan eigenlijk niet rondkomen van de inkomsten die ik heb. En einde spaargeld komt in zicht. Ik kan dus wel wat tips gebruiken.

 8. Kom maar door met die financiële detox! Ik doe graag mee met de winactie 🙂 Het lijkt me erg fijn om al mijn financiën op een rijtje te zetten en zo meer overzicht te hebben. Want, ja, ik ben er ook zo eentje van nog een stukkie maand aan het eind van mijn banksaldo… Oeps!

 9. Ik begeleid vrijwillig mensen met financiële problemen en tips zijn welkom ! het boek kan ik daarvoor gebruiken! En natuurlijk ook voor mezelf.

 10. Wat een leuke actie! Samen met mijn collega werk ik aan een aantal power doelen voor een frisse start. Wij gaan goed en gezond eten en meer sporten. Daarnaast focussen we ons op positieve dingen en mensen. Het gaat erg goed en de volgende stap is eentje op financieel gebied, inzicht krijgen in alle uitgaven en inkomsten en dit uitgeven aan leuke dingen. We kunnen hierbij wel wat hulp gebruiken. Mocht ik een boek winnen dan deel ik het graag met mijn collega en ik weet nog een aantal vrienden die wel wat meer geld over willlen houden aan het einde van hun maand. Sharing is caring!

 11. Graag! Geld is toch 1 van de dingen waar ik als moeder van een 1 jarige + 1 op komst, van wakker lig. Kunnen ze straks studeren, mochten ze dat willen, wat als ik of mijn vriend zijn baan kwijtraak, hoe red ik het toch maandelijks met alle lasten, etc. Dus dit boek komt heel goed van pas hier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *