G&T HOTSPOTS

Gin-Tonic (G&T) was eerder in de roaring twenties razend populair en verovert momenteel heel Europa. De online reisorganisatie ebookers.nl zette heel fijn de vijf internationale G&T-hotspots op een rij.

Londen – Graphic Bar
Graphic Bar ligt in de populaire wijk Soho en is een plek vol kunst, design en natuurlijk de lekkerste G&T. Met meer dan 180 soorten gin en allerlei andere cocktails op de kaart, is er voor elk wat wils. Graphic Bar staat bekend om het originele choose-and-share concept: gekleurde verfblikken worden gevuld met gin-tonic, ideaal om te delen.

Barcelona – Bobby Gin
Barcelona staat voor Sangria en tapas. Maar vergeet de gin niet! Een echte G&T-liefhebber gaat naar Bobby Gin. Deze bar heeft allerlei soorten gin en bereidt zelfs sommige gerechten hiermee. Bobby Gin combineert G&T met heerlijke tapas.

Amsterdam – Foodhallen
Sinds 31 oktober 2014 zijn de Foodhallen een begrip in Amsterdam-West. Van een stand met culinaire bitterballen tot een Franse patisserie; er is van alles te vinden. Naast allerlei food is er natuurlijk ook ruimte om een drankje te doen en wat is een hippe foodhal zonder een G&T-bar? Geniet van een gin-tonic met jeneverbessen, citroen of rozenblaadjes.

New York – Bathtub Gin
In 1920 gold er in Amerika een alcoholverbod op gedestilleerde dranken. De producenten van gin werden door deze wet gedwongen om niet-gedistilleerde gin te verkopen. Bathtub Gin werd in reactie hierop ontwikkeld waarbij gin urenlang in een bad werd gemengd met andere smaakstoffen (zoals jeneverbessen) waardoor het drinkbaar werd. Midden in de bar staat een koperen bad dat hieraan doet denken. Door het Great Gatsby-achtige interieur, het verhaal van de bar en natuurlijk de oneindige kaart met G&T’s kunnen bezoekers de jaren twintig op een moderne manier herleven.

Berlin – Lebensstern, Café Einstein
Op de eerste etage van de villa Lebensstern is Café Einstein gevestigd. Dit café is beroemd en berucht om haar illegale casino dat actief was in de jaren twintig. Het interieur bestaat uit enorme wandkasten vol met de mooiste dranken uit the roaring twenties. De bar schenkt 200 soorten gin en 800 soorten rum. Quentin Tarantino gebruikte deze bar voor zijn film Inglorious Basterds.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *