VINCENZO’S OSTERIA

Of ik zin had om kennis te maken met een nieuw Italiaans restaurant in het Zeeheldenkwartier, in mijn stadje? They had me at PASTA! Vincenzo en Yaron veroverden Den Haag al met hun pizza’s bij Vicenzo’s pizzeria, die aan de overkant zit. Maar bij Vincenzo’s Osteria draait alles om de lekkerste homemade pasta, pasta & pasta!

Yaron en Vincenzo hebben hier ongeveer een jaar het visrestaurant De Groene Parel gedraaid. Maar het Italiaanse bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. En pasta lag toch meer voor de hand. Gelukkig voor ons (alhoewel ik ook goede verhalen over het visrestaurant had gehoord). De liefde voor pasta van eigenaar Vincenzo -zelf half Italiaans- deel ik ook al mijn hele leven. En bij deze Osteria krijgen alle Italiaanse klassiekers van Yaron in keuken een moderne slag, net even wat anders. Overigens zijn de menu’s in Italië bij een Osteria eenvoudiger dan in een restaurant. Maar daar voldoet Vincenzo’s niet aan, niets is hier eenvoudig, wel puur, erg lekker en een plaatje op je bord. Wat wel is terug te vinden, is de gastvrijheid, het tijd maken voor het eten, de mensen en de gezellige sfeer. En wat dacht je van de sfeervolle muurschilderingen? Door de mooie kleuren hadden mijn foto’s ook geen filter nodig 😉 Ginette (zij eet ook geen vlees) en ik begonnen met een heerlijke Sgroppino met een bakje grote, groene olijven en OMG dat heerlijke brood met zout. Vincenzo vertelt dat dit hetzelfde deeg -wat ze 3 dagen laten rijzen- is wat ze voor de pizza’s gebruiken. Daarna volgt een proeverij van de lekkerste voorgerechtjes. En echt alleen daarvoor gaan we zeker terug. Dagverse Franse oesters met komkommer-limoen, maar met perzik-gember is onze favoriet. Verrast door de Mojama (zongedroogde tonijn met amandel en limoenzest) wat is dat lekker en de carpaccio van zwaardvis met antiboise, kappertjes, olijven en tomaatjes. Dit willen we wel elke dag. En dan hadden we de zachte Burrata met komkommer, wortel, waterkers en vincotto (gemaakt van ingekookte Negroamaro en Malvasia druiven waarin vijgen zes maanden gerijpt hebben) nog niet eens geproefd. Ook zo lekker! We waren hier vorige week donderdag overigens vroeg, omdat we eerst wat foto’s wilden maken van het interieur, maar na onze voorgerechtjes zat Vincenzo’s bomvol.

Daarna volgde het spektakel aan tafel (kijk maar naar het filmpje op Insta en Facebook), de Brandy Vecchia wordt in de gigantische Parmigiano geflambeerd. Daarna wordt de pappardelle er in de kaas doorheen geroerd. En eenmaal op het bord wordt over de heerlijke pasta ruim zwarte wintertruffel geraspt. Je begrijpt dat ik snel met mijn man, cheeselover 1e klas, terugga 🙂 Zelf kies ik dan ook weer voor die zwarte Ravioli boordevol met schaaldieren omhuld met een heerlijke kreeftensaus, waterkers en tomaat. Maar er staan nog meer heerlijke homemade pasta’s op het menu. En als je niet kiezen of je wilt gewoon alles proeven, de borden pasta zijn heel fijn ook in half formaat te bestellen, want Vincenzo’s snapt dat.

En of het niet genoeg was, kregen we een kop thee met de befaamde tiramisu. Zelfs de lange vingers zijn homemade. Wij aten bijna onze vingers erbij op 😉 Dus, je begrijpt het al, ik ben heel enthousiast. Heb je ook zin in een gezellige Italiaanse avond met Finger-Licking-Good-Food? Je vindt Vincenzo’s Osteria aan de Tasmanstraat 129 (op de hoek van de Prins Hendrikstraat), dus maar snel reserveren 🙂

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *