UNDERWEAR RUN

Donderdag 9 juli is de tweede editie van de Underwear Run. Deze actie wordt georganiseerd door Jongeren Milieu Actief. Zij rennen 3,8 kilometer in hun ondergoed dwars door het centrum van Amsterdam om aandacht te vragen voor de onnodige verspilling in de katoenindustrie. Want er bestaat al lang een veel milieuvriendelijker alternatief. 

Voor de productie van één boxershort wordt gemiddeld 700 liter water verbruikt. In katoenproducerende landen zorgt dat voor veel problemen, zoals waterschaarste en gebrek aan schoon drinkwater, slechte oogsten, instortende ecosystemen en verdwijnende werkgelegenheid. In India, waar een vijfde van al het katoen wordt geteeld, lijden miljoenen mensen aan ziektes die het gevolg zijn van onvoldoende schoon drinkwater.

AMSTERDAM - Deelnemers aan de Underwear Run rennen door het centrum van Amsterdam. Zij protesteren tegen de onnodige hoeveelheid water die in de katoenteelt wordt verbruikt voor onze kleding en om te laten zien dat daarvoor alternatieven zijn. ANP REMKO DE WAAL
AMSTERDAM – Deelnemers aan de Underwear Run rennen door het centrum van Amsterdam. Zij protesteren tegen de onnodige hoeveelheid water die in de katoenteelt wordt verbruikt voor onze kleding en om te laten zien dat daarvoor alternatieven zijn. ANP REMKO DE WAAL

Jongeren Milieu Actief, de jongerenorganisatie van Milieudefensie, wil met de Underwear Run aandacht vragen voor deze problemen en laten zien dat het ook anders kan. De renners dragen ondergoed van biologisch katoen van A-dam Underwear. Dit is GOTS gecertificeerd katoen, waarvoor bij de productie tot maar liefst 70 procent minder water wordt gebruikt.

De Underwear Run start op 9 juli om 13.00 uur in het Vondelpark, ter hoogte van de Van Eeghenstraat 122. De finish is rond 13.30 uur op het Beursplein, waar een DJ draait  en voorbijgangers op de foto kunnen met modellen in verantwoord geproduceerd ondergoed; #organiccottonissexy.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *