|

GEEF EEN (PRENTEN)BOEK CADEAU + WIN

Kikker is Kikker is een oer-Hollands prentenboek van Nederlands’ grootste illustrator en schrijver Max Velthuijs (1923-2005). Ruim 750.000 exemplaren van zijn boeken uit de Kikker-serie vonden hun weg naar huiskamers, scholen en bibliotheken over de hele wereld. Kikker was het alter ego van de schrijver; een even sympathieke als naïeve optimist. ‘Is het leven niet prachtig!’ was zijn motto. En hij gaf het prentenboek Kikker is Kikker een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent. Alleen al daarom hoort dit prentenboek op de nachtkastjes van alle kinderen thuis.

Geef een (prenten)boek cadeau
Gelukkig ben ik niet de enige die dat vindt; de stichting Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld.

‘Ik bof toch maar’ zei Kikker, terwijl hij naar zijn spiegelbeeld in het water keek.
Ik ben mooi en ik kan zwemmen en springen als de beste!
En ik ben helemaal groen en dat is toevallig ook mijn lievelingskleur.
Er is niets mooiers dan een kikker te zijn’.Kikker is Kikker voor maar twee euro
Om die missie te laten slagen wordt door de stichting ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prentenboek voor een heel klein bedrag (€2,50 en €2,00) ter beschikking gesteld. Vorig jaar werd als prentenboek gekozen voor Raad eens hoeveel ik van je hou en voor 2019 is de keuze –hoera!– dus gevallen op Kikker is Kikker. Ga naar je plaatselijke boekhandel, koop het boek voor €2,00 en geef deze cadeau aan je (klein)kind, nichtje/neefje, buurmeisje/jongen, de hele klas. Weet je niet aan wie je Kikker is Kikker wilt geven, vraag dan in de boekhandel of je het boek kunt doneren aan een goed doel (bijvoorbeeld Stichting VoorleesExpress, Stichting Jarige Job of Stichting kinderzwerfboek).
Veel geef-plezier!

Kikker kon zwemmen en springen als de beste.
Maar hij kon niet vliegen, zoals Eend.
En niet lezen, zoals Haas.
En geen taarten bakken, zoals Varkentje.
‘Natuurlijk niet,’ zei Haas. ‘Want jij bent een kikker.
En wij houden van je zoals je bent.’

Win! Win! Win!Het boek Kikker is Kikker is in verschillende varianten en voor verschillende prijzen verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. De speciale Geef eens een (prenten)boek cadeau uitgave is de rest van de maand april voor maar €2 verkrijgbaar bij o.a. Ako dus hup! allemaal naar de boekhandel en exemplaren inslaan voor de kinderen in je omgeving of een boek doneren aan een goed doel. Marvelousz zou Marvelousz niet zijn als wij niet alvast twee exemplaren voor jullie hadden gekocht. Omdat we fan zijn van prentenboeken en omdat wij lezen en voorlezen graag willen stimuleren. Meedoen met onze winactie? Laat in het reactieveld op onze website of onze social media (waar je ons natuurljk al volgt) een kikkertje achter en vertel eventueel waarom of voor wie je het boek graag zou willen winnen. Binnenkort maken we de gelukkige winnaars/winnaressen hier bekend.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

46 reacties

 1. Ik doe graag mee voor mijn dochter Fayenne. Ze is momenteel zo bezig met haar lip, en dat die anders is als bij anderen. Dat dit me echt een perfect boekje lijkt om voor te lezen aan haar!

  En nogmaals gefeliciteerd ??

 2. Lieve Patti,
  Allereerst gefeliciteerd! Wat een leuk idee!

  Mijn nichtje van 2 praat nog niet maar zit naast me en kijkt mee en zegt alleen maar Ki ki ki kijk… Zo enthousiast over die kikker en ze is mooi zoals ze is.. wat een super inititief, ik lees het haar graag voor! en daarna mijn zoontje Jacob.. ok 5 mnd is een beeetje vroeg maar je kan niet vroeg genoeg beginnen! ??

 3. Ik ben dol op de verhalen van Kikker en zou het boek dan ook graag winnen. Ik denk dat ik het voor ga lezen aan mijn pleegzusje.

 4. Ik doe graag mee voor mijn kleinzoon. Mijn dochter woont op Malta, dus NL is pas de derde taal, als ik dan bij hen kom neem ik altijd nieuwe NL leesboekjes mee, daar hoort een boekje van kikker zeker bij!

 5. Het kindje van mijn beste vriendin heeft een Kikker knuffel & zou zeker weten heel blij worden van zo’n mooi boek!! Waar ik met heel veel plezier uit voor zou lezen als ze langskomen.

 6. Mijn zoon heeft een aquarium in zijn klas staan met kikkerdril erin. Hij en zijn klasgenoten zijn helemaal gefascineerd door de zwarte stipjes die in de doorzichtge bolletjes zitten. Ik wil dit boek graag aan de klas voorlezen.

 7. Voor mijn kleinkind zou ik dit boek graag winnen. Zo kan ik hem heerlijk voorlezen en de liefde voor het lezen al vroeg bijbrengen.

 8. ik vind dit toch echt zo n tof initatief! vorig jaar ook en dit jaar weer. Geweldig! Elk kind moet gewoon boeken hebben voor hun verbeelding en zo leerzaam en leuk om voorgelezen te worden. Ik ben net zo dol op boeken als mijn dochters. Het voorlezen is zo’s fijn moment. Ik doe dan ook graag mee met deze winactie voor mijn dochters, en een beetje ook voor mij 😉

 9. Hele mooie verhalen altijd van kikker. Filosofisch eigenlijk… ik vind ze prachtig en zou dit verhaal graag aan mijn kleinzoon Tijn willen voorlezen. ???

 10. Ik weet niet hoe dat moet met dat kikkertje, maar mag KWAAK, KWAAK, KWAAK ook??
  Heel graag doe ik mee voor mijn jongste kleindochtertje.
  Zij vindt dit boekje vast heel leuk.

 11. Ik zou het boekje graag winnnen voor mijn dochter en mijn zoon. Met 3,5 en 1,5 vind de ene het zeker nog leuk en begint de ander het steeds beter te snappen.Verhaaltje voor het slapengaan. (En overdag springen oefenen 😉 )

 12. ?????
  Kikker is echt jeugdsentiment! Toen ik drie was overleed mijn vader en werd Kikker en het vogeltje aan mij voorgelezen. Sindsdien ben ik echt fan van Kikker, haha! Ik maak heel erg graag kans om Myrthe en Tygo ook uit Kikker voor te kunnen lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *