|

PROUDLY IMPERFECT + WIN

We leven in een wereld waarin we steeds getriggerd worden om perfect te zijn; we moeten het liefst de perfecte baan hebben, het perfecte gezin en de perfecte vriendenkring, in een perfect ingericht huis wonen, de perfecte reisjes maken en er natuurlijk perfect uitzien zodat we onze Instagram timeline kunnen volgooien met de perfecte -jaloersmakende maar veelal gefilterde- foto’s. Het enige nadeel van het continu nastreven van het maatschappelijke ideaalbeeld en het 24/7 leven met een masker op, is dat we totaal uit het oog verliezen wie we nou eigenlijk écht zijn en wat we écht willen. Dodelijk vermoeiend. Voor je het weet zit je met een dikke burn-out op je perfecte bank en stort je zogenaamd perfecte leventje als een kaartenhuis in elkaar. Dat kan anders. Of nee, dat moét anders.

‘Nothing is as powerful as being your true self’

Jarenlange worsteling met Miss Perfect
Veel vrouwen werken keihard en putten zichzelf uit om aan alle verwachtingen en eisen van ‘de maatschappij’ te voldoen maar vergeten ondertussen te luisteren naar hun eigen stem, gevoel en hart. Hierdoor komen zij steeds verder van zichzelf af te staan, voelen zich ongelukkig en niet op hun plaats en belanden uiteindelijk opgebrand in de ziektewet. Creative storyteller, conceptontwikkelaar en auteur Sabina van Roest weet er alles van. Jarenlang worstelde ze met Miss Perfect en leefde ze volgens de eisen van de buitenwereld in plaats vanuit haar ware zelf. Het leverde haar een bijna-burn-out en een immuunziekte op maar ook nieuwe inzichten die haar leerden wat zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde is.

‘Je missie in dit leven is niet om jezelf te vormen
tot het ideaalbeeld van anderen, maar om het lef te
tonen jezelf te laten zien zoals je bent’.

Proudly Imperfect
Ze schreef er -als herstellend perfectionist- het boek Proudly Imperfect over. Een boek waarover zij zelf zegt: ‘nog niet zolang geleden had ik behoefte aan een boek zoals nu voor je ligt. Een boek dat ik kon oppakken op momenten waarop ik mijzelf bekritiseerde, verviel in gepieker en mijzelf vergeleek met alle ‘perfectie’ om mij heen’. Het mooi vormgegeven boek (vol inspirerende quotes van bekenden en onbekenden) is opgedeeld in 3 delen: Mind(set), Body(love) en Soul(food). Met behulp van verhalen, inzichten en interviews met bekende en minder bekende vrouwen word je gemotiveerd en geïnspireerd om de weg naar jezelf terug te vinden in een wereld die wordt bepaald door trends, hypes en perfecte plaatjes. In het boek geeft Sabina tips hoe je jouw Miss Perfect kunt leren loslaten en hoe je kunt leven voor meer geluk, succes en vervulling.

‘Be good to yourself,
because nobody else
has the power to make you happy’

Platform
Ook richtte Sabina een platform op waarop zij vrouwen inspireert om Proudly Imperfect te zijn en het leven te creëren waarnaar zij werkelijk verlangen. Op dit platform vind je o.a. tips om productiever te zijn, levenslessen voor je jongere ‘ik’, adviezen over het volgen van je intuïtie en je hart, het omgaan met angsten en onzekerheden en nog heel veel meer onderwerpen.Ook Proudly Imperfect worden?
Proudly Imperfect is in juli 2018 verschenen bij Scriptum Books en voor €19,95 verkrijgbaar bij o.a. Scriptum zelf. En (hoera!) van de uitgever mogen we één exemplaar van dit fijne boek weggeven. Hoe je kunt winnen? Laat in een reactie op onze website, FB, Instagram of Twitter weten waarom jij behoefte hebt aan dit boek.

PS Sinds ik ziek werd, bijna 6 jaar geleden, liet ik de Miss Perfect in mij al steeds meer los (alleen de uiterlijke Miss Perfect kost nog wat moeite) maar liefst zou ik dit boek aan al m’n vriendinnen geven.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Ik heb al getwijfeld of ik het nu zou aanschaffen… omdat ik het ‘spannend’ vind zóóóveel herkenning te kezen en daarmee te onderkennen dat mijn perfectionisme een grootbladige is dat zorgt voor veel problemennem gedoe in m’n leven…al geruime tijd.. Sinds n paar dagen ben ik Sabina op t spoor en het is niet normaal zo herkenbaar ???
  Nu ik t boek kan winnen denk ik: DOE TOCH MAAR!

 2. omdat mijn perfectionisme enorm mijn leven beheerst en ik hierdoor in een burn-out, angst en eetstoornis terecht ben gekomen. ik hoop o.a. met dit geweldige boek mijn weg te vinden naar een gelukkig en gezond leven waarin ik kan en mag stralen!!

 3. Wauw! Ik ben zelf drie maanden geleden in een burnout terecht gekomen. Na jarenlang het welbekende masker opgezet te hebben, viel deze nu af. In de afgelopen drie maanden ben ik mijzelf enorm tegen gekomen, ga ik van proces in proces en ga ik van diepe dalen naar enorme geluksmomenten. Het voelt als een rollercoaster maar ik heb er vertrouwen in dat ik er sterker uit kom en mijn hart ga volgen. Vanochtend was ik de boel weer eens aan het analyseren en kwam ik opeens op het woord zelfliefde. En nu kom ik dit onderwerp de hele dag door al tegen (zonder het opgezocht te hebben ;)). Daarom ben ik geloof ik ook niet zomaar op deze pagina beland! En ik geloof dat dit boek mij veel zal leren om ook dit proces weer goed door te komen! Dus ja, ik zou het heeeel graag willen winnen 🙂

 4. Gaaf hoor wat een geweldige actie ik doe heen graag mee voor deze fantastische prijs.
  Wij hebben de afgelopen jaren zoveel meegemaakt qau gezondheid.
  Nu waren we in Brabant op vakantie waar we te horen gekregen dat mijn zoon 26 jr was overleden.Aan een holte ontstekking wat heeft gelijd tot een hart stlstand een week nadat de kaakchirurg zijn verstand kiezen had verwijderd.
  Het leven is zo hard en oncerspelbaar.

 5. Ik ben wel benieuwd, vanwege chronische pijn zit / lig ik al drie jaar thuis, misschien valt op dit gebied nog wat winst te halen….

 6. Na m`n HBO-studie ging een ik tweejarige HBO-master doen. Ik dacht `m versneld te kunnen doen, in één jaar. Inmiddels zijn we vier jaar verder en geen diploma rijker. Jaren van veel frustratie, want waarom lukt het me nou niet gewoon?! Reacties van familieleden ging ik het liefst volledig uit de weg, want hun onbegrip maakte de al moeilijke situatie er echt niet makkelijker op. Eind mei besloot ik dat ik (tijdelijk?) te stoppen met de opleiding en te solliciteren. De twee sollicitatierondes rolde ik vrij makkelijk door en ik ben nu trots op mijn eerste echte baan; ik heb een jaarcontract gekregen! Vanaf 5 september sta ik dus weer lekker voor de klas. Familie is gematigd enthousiast, want ze blijven hangen bij ’toch vier jaar verspild’. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek! De beschrijving klinkt in ieder geval erg goed en als een boek dat ik wel kan gebruiken!

 7. Ik herken het heel erg.. dat bekritiserende stemmetje in jezelf, dat je niet mooi zou zijn ofzo.
  Sinds een tijdje kijk ik n de spiegel en vind ik mezelf écht mooi, maar soms op slechte dagen kost het nog wel wat moeite.
  Dan s zo’n boek als Proudly Imperfect fijn! 🙂

 8. Wat een goed beschreven stuk over het boek. Ik word er erg nieuwsgierig naar. Wij leven in een tijd waarin iedereen erg op zichzelf gericht is. Dit zie je terug op socialmedia. Grappig om hier over na te denken. En om te kijken als je hier zelf ik aan meewerkt. In ieder geval ben ik verre van perfect. Al doe ik dat soms wel zo overkomen 😉 Ik zou graag mee willen dingen voor het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *