STOP MET SNURKEN

Echt! Ik houd ontzettend veel van mijn man. Maar… er zijn soms nachten dat ik overweeg om (heel even) mijn kussen over zijn mond te doen. Een schop onder de dekens en op zijn zij laten draaien is trouwens best effectief. Want als je elke nacht wakker wordt van de vreemdste geluiden, denk aan houtzagen, piepen, puffende geluidjes, dat breekt de snurker en jou op.

De laatste tijd hoor ik steeds vaker dat ik niet de enige ben die hier last van heeft. Partners die met oordopjes in slapen (vind ik geen optie, wil mijn zoon ook nog horen  als er iets is) en aparte slaapkamers (dat gaat niet omdat we maar 2 slaapkamers in ons huis hebben en ik weiger om mijn toegeëigende kledingkamertje op te offeren) lijkt me niet echt heel goed voor je huwelijk. Dus je begrijpt dat ik een gat in de lucht sprong toen ik deze bestseller van Dr. Mike Dilkes en journalist Alex Adams toegestuurd kreeg.

Snurken
Wilkes is al dertig jaar een gerenommeerd KNO-arts in Londen. Hij beschrijft in Stop met Snurken hoe je snurken kan stoppen of in ieder geval aanzienlijk kan verminderen. Ik las dat de medische term stertor heet en luidruchtige ademhaling betekent. Dat wordt veroorzaakt door een verminderde spierspanning die ervoor zorgt dat weefsel in de keel gaat trillen; het zachte gehemelte, de huig en het strotklepje. Wanneer de gewoonte om te snurken onbehandeld blijft, kan slaapapneu ontwikkeld worden, waardoor je bloed te weinig zuurstof krijgt; wat natuurlijk niet echt goed is. Overigens is mijn zoon zijn slaapapneu vroeger verholpen door zijn amandelen te knippen. Snurken is niet alleen heel irritant voor degene die naast je ligt, maar kan ook tot vermoeidheid en zelfs tot een burn-out leiden. Zware snurkers lopen extra risico op hoge bloeddruk en het heeft invloed op de gezondheid – van snurken kom je aan – conditie en uiterlijk – snurken veroudert je huid.Oefeningen
Dilkes is na uitvoerig onderzoek tot een aantal simpele oefeningen gekomen die maar 5 minuten duren en je kunt ze relaxed thuis doen. Volgens zijn patiënten zijn de effecten van deze oefeningen spectaculair. Dus heb meteen mijn man dit boekje met de bijbehorende oefeningen laten lezen. Ben benieuwd of het vannacht effect heeft.

Bestel het boekje voor jezelf of je snurkende partner voor €12,50 hier. Is goedkoper dan relatietherapie 😉

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *