|

DETOX KITCHEN GROENTEN + WIN

Ik weet zeker dat jij dit weekend deze ‘gladde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes’ (én bloemkool én broccoli) uit het nieuwste boek van Lily Simpson gaat maken. Onwijs gezond, makkelijk en ZOOOOO lekker! Dus lees snel verder voor het recept en hoe je kans maakt op je eigen exemplaar van Detox Kitchen Groenten, want ik mag één exemplaar -boordevol verse, gezonde en heerlijke recepten, zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker- van de uitgever weggeven ?

Meer groenten eten, is gezonder en je krijgt er meer energie van en dat kunnen we allemaal wel gebruiken, toch? Maar hoe dan? Waar zijn die makkelijke -en heel belangrijk- lekkere recepten, zodat je het zelf lust en je kids met smaak mee-eten? Zo dus: herinner je je nog ik hier twee jaar geleden zo enthousiast was over De Detox Kitchen Bible? De Engelse Lily Simpson heeft een vervolg geschreven. Dit boek is niet alleen voor vegetariërs, maar Lily wil iedereen laten zien hoe veelzijdig en lekker groenten zijn. Ze wil gerechten maken, waar je je goed en verzadigd door voelt. Zodra ze na een hectische dag met haar gezin aan tafel zit, voelt ze een totale rust over zich heenkomen. Zelf kookt en eet ze volgens twee heldere principes: elke dag plezier en een goede gezondheid. Wanneer beiden in balans zijn, is je eetwijze dat ook en kun je je echt gelukkig voelen.Toen Lily het boek begon te schrijven, at ze nog vlees. Omdat ze zich de laatste jaren zorgen maakte om dierenwelzijn en de impact van de vleesindustrie op het milieu, wilde ze het probleem niet verergeren en is ze gestopt met vlees eten. Maar wat is nu precies groente? In botanische zin is een eetbare plant als hij een pit bevat een vrucht, geen pit dan is het groente. De culinaire classificering ligt soms toch wat anders, behandel je het als een groenten dan is het een groente 😉 Detox Kitchen Groenten bevat maar liefst 150 simpele recepten van 33 van Lily’s favoriete soorten groenten (zoals spinazie, okra, biet, broccoli, mais, aubergine, paprika, tomaat, courgette, bloemkool, pompoen en spruiten) boordevol smaak en voedingsstoffen, maar zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker. Dit boek wil je toch alleen al om die heerlijke foto’s hebben?

Gladde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes (blz 257)Deze soep is heerlijk en zo makkelijk te maken. Ik heb ipv een keukenmachine mijn staafmixer gebruikt, 10 ipv 5 gedroogde tomaatjes en flink wat vers gemalen peper. De mannen vonden het ook een blijvertje! Er staat geen foto van de soep in het boek, maar ik vind het zo met de kleur van de omslag van het boek een mooi geheel, toch? Vanavond staat de ‘Tomatensaus en pasta van Ed’ op het menu, want alleen al van die foto (zie hierboven rechts) liep het water me al in de mond. Win Win Win!
Wil je ook lezen hoe je al die heerlijke, plantaardige recepten (écht die soep) maakt? Detox Kitchen Groenten bestel je voor €24,95 via Scriptum. Maar je kan ook meedoen om een exemplaar te winnen. Hoe? Heel simpel: we gaan nog even door met ‘let’s spread some vegan love’ en laat hieronder of op onze social media (waar je ons natuurlijk al volgt) ??? achter.

Vergelijkbare berichten

27 reacties

  1. ?????Ook dit boek geef ik veel hartjes. Want het klinkt geweldig en ik wil nog steeds heeeel graag mijn moeder verwennen met lekkere groente gerechten. Ze ziet (oh wat klinkt dat simpele woordje opeens dubbel….) erg tegen de komende oog operatie op & al die stress is niet goed voor een mens. Lekker samen detoxen en weer goed in ons vel komen met heerlijke recepten zou fantastisch zijn. ?????

  2. ??? Je hebt me nieuwsgierig en behoorlijk enthousiast over dit kookboek grmaakt!! Hier zou ik ongetwijfeld veel lekkers uit willen maken voor mijn zusje haar 34ste verjaardag! Enne van te voren natuurlijk uitgebreid zelf uitproberen!! ??? De soep klinkt iig heel lekker en wie wil er nou niet detoxen nu de Kerst eraan komt, hihi ;D ???

  3. Spreading the love ?? Ben sinds begin dit jaar de hoofd-chef & ik moet eerlijk toegeven ik ben geen ster, in de keuken heb ik vaak pech. Het komt “helaas” toch op mij neer, want mijn vrouw die geweldig kon koken kan het vanwege de rheuma niet meer zelf. Ze zegt nooit wat van de tot pap gekookte aardappels, de vreemde klontjes in de tomaten saus. Of de wel erg knapperige wortels waar ik de schil niet van verwijderd had… Zou graag inspiratie en vaardigheid op doen met het Detox kookboek, wellicht helpt het me om niet alleen iets eetbaars maar ook eens iets lekkers op tafel te toveren. Mijn vrouw verdiend het na zoveel ongewone en smakeloze “prakken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *