EDELSTEEN RING

Soms ontvang je een mail waarvan je denkt dat het zo moet zijn. Patti en ik hadden het gehad over een ring met edelsteen die zij nog graag aan haar collectie (mede vanwege zijn helende eigenschappen) zou willen toevoegen. Even later ontvang ik een mail van Mostert Juweliers. Blijkt dus een keten te zijn die volgend jaar alweer 60 jaar bestaat. Ik stuur de mail door aan Pat en zij ziet ‘haar’ edelsteen ring online, naast heel veel andere hebberigmakende sieraden.

Edelsteen ring
Lang verhaal kort, zij heeft dus deze mooie edelsteen ring van 14 karaat goud om haar vinger. Patti: “Ik was al een tijdje op zoek naar een (wit)gouden ring met een citrien edelsteen maar kon dé ring van mijn dromen niet vinden. Tot ik op de website van Mostert Juweliers terecht kwam; daar was ze, liefde op het eerste gezicht. Een simpele 14-karaat gouden band met een rechthoekige citrien. Niet te groot, niet te klein en een prachtige klassieke uitstraling. Precies wat ik zocht. Waarom ik een ring met een citrien zocht? Sinds een tijdje ben ik me, dankzij mijn jongste dochter, aan het verdiepen in edelstenen. De citrien heeft niet alleen een mooie warme kleur (afhankelijk van de lichtval geel tot bijna amber) maar ook nog eens een werking die me erg aanspreekt.”

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom (op het lijf van Pat geschreven).

Patti: “Bij Mostert Juweliers kun je al je sieraden ook online bestellen (handig!). Helaas stond mijn ringmaat er niet bij maar één mailtje later wist ik dat dat geen probleem ging zijn; ze zouden de ring voor mij verkleinen naar mijn ringmaat. (Dit doe je uiteraard alleen als je heel zeker bent van je ringmaat. Bij twijfel kun je een multisizer bij Mostert bestellen waarmee je je maat kunt opmeten). En toen begon het wachten. En als je iets héél graag wil hebben, duurt wachten heel erg lang. Maar uiteindelijk stond de postbode bij me voor de deur met in zijn handen dat felbegeerde pakketje van de juwelier. Of ik blij was? En of de ring aan mijn wensen voldoet? Kijk mijn unboxing filmpje (op social media) maar eens. En de prachtige foto’s die ik maakte (vooral die van de ring op een citrien steen); is het geen plaatje? Ik ben er ongelofelijk blij mee!”

The Story of
Mostert Juweliers wordt al bijna 60 jaar gedragen door een team enthousiaste mensen, gedreven door de passie voor het juweliersvak. Ze lopen voorop met mode trends (onder andere Pandora, Ti Sento, Buddha to Buddha, Mi Moneda, Seiko, Zinzi en Swarovski) staan voor kwaliteit en bieden alles wat je van een goede juwelier mag verwachten. In 1962 opende Mostert Juweliers in Hoogvliet haar deuren. In een leuk klein winkeltje werden de eerste sieraden, horloges en klokken verkocht. Het ruime aanbod van merken wat we tegenwoordig kennen was er toen natuurlijk niet. Door kwaliteit te leveren en uitstekende service kreeg Mostert Juweliers een goede naam in de regio. In 1973 openden ze in Spijkenisse hun tweede winkel en in 1991 volgde een derde filiaal in winkelcentrum de Struytse Hoeck, Hellevoetsluis. In 1997 kwam daar een vierde uitbreiding in het winkelcentrum de Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel bij.
En in 2011 werd de laatste telg aan deze juweliers familie toegevoegd in winkelcentrum Sterrenburg, Dordrecht. De plaatselijke juwelier besloot te stoppen, dus een mooie gelegenheid om een splinternieuwe juwelierszaak op te bouwen die voldoet aan de huidige wensen van sieraden en horloges.

Woon je niet in de buurt, online shoppen is natuurlijk ook mogelijk. Kijk ook zeker even naar hun huiscollectie satijnen armbandjes met bedel, waar ik mijn oog op heb laten vallen. Ik ga eens navragen of ze er ook één hebben met drie ringetjes #3eenheid.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *