|

CHICKS LOVE FOOD

Jullie hebben vast net als ik zo’n ‘gebruikt’ exemplaar van Chickslovefood: het 5 or less-kookboek in je keuken liggen. Wat is dat toch een lekker boek. Mijn favoriet is nog steeds de sushi bowl. Zo makkelijk en lekker én je kan er eventueel je eigen favo ingrediënten bijdoen. Het enige waar ik soms nog steeds een beetje moeite mee heb, is het krokant maken van de nori, lees ‘verbrandt’. Maar de nori is zonder het in de vlammen te dopen ook erg lekker :). 

sushibowl3

Men neme (voor 2 personen):
– 2 vellen nori
– 2 kopjes rijst (sushirijst, maar bruine rijst of een andere rijstsoort kan ook!)
– stuk of 6 krabsticks
– 1 avocado
– 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd

En zo doe je het:
– Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
– Zet een gaspit aan op het vuur en haal een paar keer vluchtig de norivellen door de vlammen. Hierdoor wordt je nori lekker knapperig.
– Vouw ze vervolgens dubbel en snijd met een scherp mes dunne reepjes van de nori.
– Snijd de avocado in stukjes en de surimi in reepjes.
– Verdeel de rijst over 2 kommen.
– Schep de nori door de rijst.
– Leg hier de avocado en krab op en maak de bowl af met wat sesamzaad.

Serveer de sushi bowl met stokjes, een kommetje sojasaus en wasabi.

Fotograaf Mariet Mons
Fotograaf Mariet Mons

Elise Gruppen en Nina de Bruijn leerden elkaar kennen tijdens hun masterstudie journalistiek in Rotterdam. Hun blog chickslovefood dat ze samen startten, groeide al snel uit tot een van de grootste en populairste van ons land. En sinds kort hebben ze er nog zo’n leuke site bij: chickslovehappiness.

Van hun eerste boek, Chickslovefood: het 5 or less-kookboek, verkochten ze binnen een half jaar maar liefst 30.000 exemplaren. Dus tijd voor nummer 2. YES! Vanaf 24 september tellen de Chicks in Het Skinny Six-kookboek geen calorieën, maar maken we gewoon lekker puur en gezonde gerechten, met maximaal 6 ingrediënten.

skinny-six-omslag-enkel-DEF-LR

Het Skinny Six-kookboek bevat ruim 70 superhealthy gerechten die je makkelijk maakt en zonder schuldgevoel kunt eten, de hele dag door! Allemaal met pure ingrediënten, zonder toevoegingen. Fijn! Wat dacht je van spelt-krentenbolletjes, een punt loempiataart of een stuk carrot cake? Van gezonde baksels, power-ontbijtjes en volwaardige diners tot skinny partyhapjes & drankjes: dit boek wordt jouw skinny receptenbijbel zonder poespas. Ik kan niet wachten!

 

Featured photo by Rosti Mepal

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *