| |

THE HAPPY PEAR + WIN

Jullie weten inmiddels vast wel dat Patti en ik fan zijn van het enthousiasme, de levensfilosofie en de heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten (zie win-actie onderaan!) van de Ierse tweeling The Happy Pear. Dus je begrijpt dat we een gat in de lucht sprongen, ging iets beter dan een handstand, toen de uitgever vroeg of we zin hadden om Stephen & David Flynn (ze worden in december 39) weer te interviewen tijdens het Better Health Event afgelopen weekend.

Their Story
Alweer 15 jaar geleden besloot de tweeling, zonder dat ze dit van elkaar wisten -‘the twin thing’- vegetarisch te gaan eten. Terwijl het tot dan eigenlijk alleen maar om fast food, bier, vrouwen en hoe ze zo snel mogelijk heel veel geld konden verdienen, draaide. Ze raakten beiden geïnteresseerd in gezondheid, marathons rennen en waren benieuwd wat er zou gebeuren als ze gezonder zouden gaan eten. Dit beviel zo goed, dat ze een plantaardig dieet probeerden. Deze dieetverandering en manier van leven (normen en waarden) voelde heel goed. Inmiddels hebben ze 2 shops, 3 cafés (waar je nog elke ochtend gratis pap krijgt), the Farm (gerund door hun jongste broer Darragh), Pearville, waar ze hun eigen producten produceren en meer dan160 medewerkers in dienst, drie heerlijke kookboeken, een succesvol youtube kanaal en de mooiste sunrise foto’s op Insta. Door het delen van hun kennis over een gelukkig(er) leven -no alcohol-, hun ideologie, filosofie en de lekkerste recepten wordt het een gezondere en blijere samenleving.

Mocht je in Greystones zijn… iedere ochtend gaat een groep zwemmen in de (ijskoude) zee. Het begon eerst met een klein groepje, die natuurlijk ook afkwamen op de gratis pap en thee die ze op social media aankondigden. Inmiddels zijn de ‘morning dips’ en de daaraan verbonden mooie sunrise foto’s wereldberoemd en zwemmen er mensen vanuit de hele wereld mee. Staat ook nog op onze wishlist 🙂

5 tips to be Happier
Tijdens de druk bezochte sessie in de Rai vertellen de twins dat -ook als je vlees en vis wilt blijven eten- hun 5 simpele The Happy Pear tips ervoor zorgen dat je gezonder en happier wordt:
1) Vezels!
Eet voldoende vezels, groente, fruit en ‘whole foods’. Daardoor ga je beter poepen, je valt af (minder honger en trek in eten) en het is beter voor je afweersysteem (darmen), want vezels zijn een natuurlijke probiotica.
2) Beweeg!
Zuurstof geeft energie, je voelt je meteen beter. Dus heb je een dip? Spring een paar keer op en neer! En drink bijvoorbeeld meer, dan moet je vaker naar de wc en beweeg je meer. Je urine moet overigens doorzichtig zijn, niet geel, dan moet je meer water drinken.
3) Community!
Je sociale leven is zo belangrijk, eenzaamheid is killing. Interactie met mensen, ook al is het op social media, is wat hun doel is. Zwem daarom met ze mee 😉
4) Slaap!
Minder dan 6 uur slaap per nacht is slecht voor je. Je wordt eerder oud, gaat er slechter door eten en komt aan. Probeer je aan een slaaproutine te houden, zelfde tijd naar bed en opstaan. Tip: ontspan een uur voordat je naar bed gaat (kinderen kunnen ook niet meteen naar bed en slapen, eerst voorlezen etc.) -zonder ipad of mobiel- en zo min mogelijk licht in je koele slaapkamer.
5) Geniet!
Doe wat je leuk vindt, lach veel en heb lief. Zo reduceer je ook meteen stress.All we want to know
Tijdens het eten van de chili (zo lekker) en de chocolate mousse (met chili!) die ze tijdens de kookdemonstratie maakten, vertellen ze alles wat wij van ze willen weten. En gezellig praten, dat kunnen ze!

Natuurlijk zijn ze ook wel eens niet Happy, als ze moe zijn of stress en spanning ervaren. Ook zij kennen alle emoties (zijn ook net mensen ☺) maar slepen elkaar er dan doorheen. Ze doen dingen waarvan ze houden en waardoor ze gelukkig zijn, zoals zwemmen in de zee en een vegan diet. Ze zijn over het algemeen toch wel erg Happy.
Ze zijn al meer dan 20 jaar niet ziek geweest, leven een gezond leven en zijn zeer veerkrachtig. Ze bewegen en lachen veel en nemen het leven niet al te serieus.

Steve (3 kids: May, Theo en Ned), Dave (Elsie en Issy) en hun gezinnen staan iedere ochtend rond 5 uur op (zie die fantastische zonsopgang foto’s op hun Insta) en gaan tussen 9 en 10 uur slapen. Ze zwemmen en sporten veel.

Wat zijn hun favoriete recepten uit Recepten voor Geluk? Dave: 10 minuten snelle Dahl en de pancakes (maakt hij vaak met zijn dochtertje). Steve gaat voor de chocolate mousse (alleen met pure choco en water, echt zo lekker!) en de Wellington (kastanje-cashew), dan staat er echt iets feestelijks op tafel.

Wanneer kunnen we hun vierde boek verwachten? Dave heeft een paar ideeën en gaat er volgend jaar beginnen met schrijven. “Meer over Happiness, hun lifestyle, dan nog meer recepten, we hebben nu wel genoeg recepten 🙂 We moeten alleen iedereen eraan herinneren dat ze deze recepten moeten maken”. En dan komt het boek in 2020 uit. Zij hebben geen haast (maar wij kunnen niet wachten).

Guilty Pleasure? Steve: chocola! Hij maakt zijn eigen chocola en vindt het mooi om te zien wat er gebeurt als je bepaalde verhoudingen aanpast en wat je met chocolade kan doen. (Dus de volgende keer moet hij zijn bars maar meenemen). Dave houdt ervan om een paar keer week een bad te nemen, zeer relaxing.

Hoe combineren ze 24/7 The Happy Pear en hun family (ze hebben samen 5 kids)? Ze doen hun best, maar hun family is deel van hun verhaal, The Happy Pear. Hun kids zijn altijd in de shop te vinden en hun trips naar het buitenland zijn altijd kort, max 3 dagen. Ze zien het niet meer als werken, dit is hun leven.

Wat is dé superfood van dit moment? Functional Mushrooms; smaakt naar zwarte koffie. Super medicinaal, goed voor de spijsvertering, geeft energie, versterkt je microbionisme/weerstand, je gaat er beter door slapen, is eigenlijk overal goed voor! Dave: “Paddenstoelen bevatten veel voedingsstoffen en ze kunnen zelfs nucleair afval oplossen”.

Wat staat er nog op hun wishlist? They have it all en zijn heel tevreden. Willen graag iedereen eraan helpen herinneren dat we genoeg hebben: een thuis, een dak boven je hoofd, eten, gezondheid. We zijn rijker dan we ons realiseren en we moeten niet maar steeds meer willen. Leef in het nu! En wees dankbaar voor wat je hebt.

Goals voor de komende tijd? Hun community uitbreiden, iedereen gezond(er) laten eten, meer bewegen, minder eenzaamheid en iedereen gelukkiger laten zijn.

Ze beheren hun eigen Insta-en Snapchat account en goed te horen dat ze bezig zijn om hun heerlijke, gezonde en vegan Food products (o.a. granola en salted caramel bites – echt zooó lekker) ook naar Nederland te halen. Maar ze pakken dit gedegen aan, dus we moeten nog even (18! maanden) wachten. Maar geloof ons, dat is het wachten waard.

Wat we echt nog van ze moeten weten: Dave zou best nog wel eens een gesprek met Freddie Mercury willen hebben en Steve gaat voor een wereldverbeteraar zoals Ghandi, Budha, Nelson Mandela en “he would love to meet Jesus!”WIN WIN WIN!
Jaaa, we mogen van de uitgever Scriptum nog één exemplaar van Recepten voor Geluk (die heerlijke Chili met 3 soorten bonen), waarvan wij vinden dat iedereen dit boek moet hebben, weggeven. Dus wil je kans maken op dit heerlijke (kook)boek? Laat hieronder of op onze social media (waar je ons natuurlijk allang volgt) ??? achter. Let’s spread some Love & Happiness!

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Ik doe graag mee! Wat een fantastische inspirerende mensen, daar wil ik meer over lezen. En er zijn natuurlijk nooit genoeg snelle gezonde recepten. Tof!!

 2. Oooh ja!! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken voor meer happy gerechten. En mijn complimenten weer voor jullie creatieve foto’s!!! Word ik gelijk happy van!

 3. Erg benieuwd naar deze recepten en natuurlijk als allereerst die heerlijke Chili met 3 soorten bonen gaan maken, ik doe graag mee voor een kans.

 4. Ik zou héél graag geluk-makend eten koken voor mijn beste vriendin, mijn moeder. Haar zicht is nog maar 40% en dat belemmerd je werkelijk in alles. Zelf eten koken gaat niet meer, maar ook zoiets simpels als een (kook-) boek lezen is voor mam verleden tijd. Ik help haar dagelijks zoveel ik kan, maar toch merk ik aan mijn moeder dat ze niet zo happy is de laatste tijd. Samen lekker Vegan eten, waar je gelukkiger van wordt, lijkt me geweldig ! Want met haar smaak is gelukkig niets mis & ik denk dat de Happy Pear broers daar wel raad mee weten. ??????????

 5. ???Deze vrolijke broers zijn zo ontzettend leuk en de chili klinkt inderdaad heerlijk. Die zou ik wel willen maken voor mijn zusje haar 34ste verjaardag 😀 En natuurlijk ook de andere recepten uitgebreid uitproberen!! ??? Ben nu officieel de stap van Vega naar Vegan aan het maken & kan dus wel wat gezonde inspiratie gebruiken! Spreading the love ??? Hoop heel erg gelukkig te zijn 🙂

 6. Koken kan ik niet maar ik ben het aan het leren, want mijn vrouw kan het niet meer zelf. Haar gezondheid laat te wensen over en helaas zo ook mijn kookkunsten… Iets eetbaars lukt, maar iets lekkers zou geweldig zijn. Dat is tot op heden jammer genoeg nog geen feit. Daar zou ik heel graag verandering in aanbrengen met dit mooie kookboek dat ongetwijfeld voor veel plezier zal zorgen ! Momenten en maaltijden om weer naar uit te kijken en die ons gelukkig maken kunnen we goed gebruiken. Dus ik doe graag mee voor deze heerlijke prijs.

 7. AANVALLENNN!! Als ik zo de foto’s zie. Krijg gelijk inspiratie voor het avond eten.
  Bonen erbij? Ja graag !!
  Eten is emotie. Als je gekookt hebt en alles is op gegeten, dat doet je goed. Geen verspilling meer. de juiste porties koken is een kunst.
  Kook je met liefde? krijg je liefde

 8. Ik hou van smaakvolle eenpansmaaltijden, dus die chili wil ik ook proberen! Ik vind het altijd fijn om vegan inspiratie op te doen en nieuwe recepten uit te proberen. Ik weet vaak niet wat ik moet eten en dan maak ik te vaak hetzelfde. Een nieuw kookboek houdt me wel weer even bezig :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *