|

PICK ONE + WIN

Quotes, wie is er niet bekend mee? De diverse Social Media staan dagelijks bomvol met uitspraken (over de meest uiteenlopende onderwerpen) van bekende – en minder bekende mensen. Ik geef toe, ik ben een sucker for quotes en struin geregeld het www (ik herontdekte laatst Pinterest, zo leuk!) af naar allerlei wijze, diepzinnige of grappige uitspraken. Soms om even lekker te lachen, soms omdat ik het zelf ook allemaal niet meer zo goed weet en inspiratie zoek, soms omdat ik ergens hartgrondig de pest aan heb en soms om iemand anders ‘subtiel’ te hinten (zowel positief als negatief).

Hippe oneliners
De Haagse Inge van Prooijen (1988) heeft al jaren een haat-liefdeverhouding met quotes. Ze kan zich ergeren aan de overdreven positieve clichéquotes en hippe oneliners die haar wel even zullen vertellen hoe ze moet leven, denken of zelfs voelen. Maar er zijn ook quotes die haar diep raken, die haar het leven leren relativeren en die haar de andere kant van situaties doen inzien. De quotes van invloedrijke mensen domineren de beeldvorming van hoe we moeten omgaan met verdriet en tegenslag, hoe we geluk kunnen vinden, perfectie kunnen bereiken en heel succesvol kunnen worden. Ze worden vaak verkondigd als dé waarheid en niet als mening of advies en worden vaak uit hun context gerukt. Inge gelooft niet dat er maar één visie, één waarheid is die je op iedereen kunt toepassen. Er moéten wel tegenstrijdigheden zijn, voortkomend uit onze uniekheid. Ze begon een zoektocht op internet en moest uiteindelijk concluderen dat een dergelijk onderscheid in populaire uitspraken nergens werd gemaakt.

PickOneQuotes
Door dat inzicht startte ze daarom in 2016 met haar Instagram account PickOneQuotes waarop ze onder de noemer ‘Quotebattle’ om de dag de quotes van twee grote namen (bijvoorbeeld Oprah Winfrey vs Kim Kardashian) over hetzelfde onderwerp lijnrecht tegenover elkaar zet. Haar volgers kunnen kiezen met welke quote ze het eens zijn en hierover met elkaar in discussie gaan. Inmiddels heeft haar account meer dan 15000 volgers en werd het de hoogste tijd voor een vervolg: het boek Pick One.

Pick One
In Pick One komen in vijf verschillende hoofdstukken tien onderwerpen aan bod (carrière & ambitie, liefde & relaties, geluk & wijsheid, spiritualiteit & verlichting en gezondheid & beweging). Ieder hoofdstuk begint met een hoofdquotebattle, gevolgd door meerdere pagina’s met quotebattles maar ook per thema halve battles om zelf af te maken en een rondje quotevragen. De bedoeling van het boek? Met Pick One wil Inge je prikkelen, je laten nadenken en je uitlokken tot discussie. Je kunt het boek voor jezelf gebruiken om na te denken maar ook inzetten om in gesprek te gaan met anderen.

Win one
Pick One is op 24 oktober jl, verschenen bij LevBoeken en voor €15,00 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. Van de uitgeverij mogen wij een exemplaar van het boek weggeven. Hoe je kunt winnen? Plaats je favoriete quote van dit moment (Nederlands of Engels, het mag over alles gaan) in de reacties onder dit item op onze website of onze FB pagina. Wie weet ben jij dan binnenkort de lucky winner.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *