MORINGA OLEIFERA JIJ AL?

Energie! Heb je soms ook het gevoel dat je daar toch wel iets meer van kan gebruiken? Wakker worden en het gevoel hebben of je net in bed ligt, terwijl je toch echt op tijd naar bed gaat? Daar had ik het laatst met iemand over en zij raadde mij Moringa Oleifera aan. Zij merkte al na een week meer verschil in haar energie-level, door een theelepeltje per dag. Dat willen wij toch ook? 

Miracle Tree
De Moringa Oleifera – Miracle Tree – is een Afrikaanse wonderboom. Alle delen delen van de boom zijn eetbaar en/of hebben geneeskrachtige waarden. De boom kan in zijn natuurlijke omgeving tot zo’n 12 meter hoog worden en droogtes van jaren overleven. De bladeren van de boom zijn zowel rauw als gekookt eetbaar en bevatten hoge dosis vitamines, mineralen en eiwitten. Voor langere houdbaarheid kan het blad gedroogd worden. In Afrika wordt Moringa al duizenden jaren dagelijks gebruikt. Het is van nature 100% eet- en verteerbaar en vele wetenschappelijke onderzoeken hebben niet één nadelige bijwerking kunnen ontdekken. Omdat ons dagelijks voedsel steeds minder essentiële voedingswaarde heeft, kan Moringa dat tekort aanvullen. En plantaardige eiwitten, natuurlijke mineralen en vitaminen zijn makkelijk op te nemen door ons lichaam op te nemen.

Producten
De belangrijkste producten die de Moringaboom levert zijn het blad en de zaden. Het groene Moringablad wordt regelmatig geoogst, gewassen en zo snel mogelijk in een warme donkere plaats gedroogd. Voor thee worden de gedroogde bladeren fijngesneden. Het grootste deel wordt echter tot poeder vermalen, waarna het makkelijk bewaard of verwerkt kan worden en het bladpoeder bevat nog steeds zijn grote hoeveelheden voedingstoffen.

Het verse blad, smaakt een beetje nootachtig en kan door salades verwerkt worden. De olierijke zaden worden geperst en als huid- en haarverzorging gebruikt. Die olie moet ik dus ook nog proberen, want het houdt je huid elastisch en je haar soepel. De vitamine A en E werken als anti-oxidant. De pulp die overblijft na het persen van de olie werkt als waterzuiveraar. Een handjevol pulp in een tank vol vuil water laat het water in enkele seconden zuiveren tot zo’n 95%! Ook de bloemen van de Moringa zijn eetbaar, ze hebben een honingzoete smaak en worden gebruikt om aromatische thee van te maken. Aan de boom groeien lange bonen waarin zich de zaden bevinden. Oogst men de bonen in een vroeg stadium, de peulen dus, dan zijn deze goed eetbaar en in gerechten te verwerken. De bonen hebben een vlezige structuur en bevatten eveneens zeer veel voedingswaarden. Ook de bast en de wortels van de Moringa worden in de ayurvedische geneeskunde gebruikt om allerlei kwalen te helen.

Ga jij het ook proberen?
Ik heb zaterdag dus zo’n potje (€9,99) pure Moringablad poeder bij Holland & Barrett gekocht (zonder conserveringsmiddelen en vulstoffen). Je doet per dag 1 theelepel in (vers) vruchtensap, smoothie of yoghurt. (Op het potje staat overigens dat je het niet mag gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft). Het poeder ruikt en smaakt echt ‘groen’, maar in je smoothie proef je er bijna niets van. Dus kom maar op met die dosis energie en ik las zelfs dat sommigen zelfs minder behoefte aan eten hebben.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *