HAAGSE MUST-GO’S

Ja, je weet het… Den Haag wordt steeds lekkerder, leuker en gezonder 🙂 Ben je al bij deze twee Haagse hotspots Haver en De Sushimeisjes geweest?

Haver, in de Reinkenstraat, is nu bijna een maand open en naar ik heb gehoord elke dag vol. Je kan voor de deur, in de tuin of natuurlijk binnen plaatsnemen. Wat is het mooi en huiselijk ingericht, zelfs met een echte schommelstoel. We lezen op de menukaart dat Danielle en haar team alles met liefde bereidt en Haver een plek is waar alles altijd een feest is. We houden van hun visie: Haver werkt gezond en verantwoord, maar soms ook niet. Eten en drinken mag soms best een Guilty Pleasure zijn. Ze geloven dat een betere wereld bij jezelf begint, maar ze zijn geen wereldverbeteraars. Bio gebruiken ze als dat lekkerder is, lokaal is fijn, maar ze zijn ook dol op wat van ver komt, zoals chocolade, olijfolie en wijn!

fullsizerender-7

Vriendinnetje M is koffiegek en begon natuurlijk met een cappuccino, helaas zonder cacao, maar de witte schuimlaag smaakte goed. Tip: we zagen op de kaart dat iedere ochtend van 8.30 – 9.30 alle koffie maar €1 kost. Ook de bananen-havermout pancakes en de ontbijtbowl met granola smaakte naar meer. Vergeet niet de menukaart mee naar huis te nemen, want daar staat hun heerlijke granola recept op – of je neemt heel makkelijk een zakje mee! En gezien de ‘spannende’ broodjes en heerlijke salades op de menukaart, komen we hier zeker terug. Ook goed om te weten dat je hier iedere vrijdagavond voor maar €10 uit drie avondhappen kan kiezen – om het weekend, samen met een lekker glas bubbels, goed te beginnen. Wij gingen met een glimlach naar huis.

Geen zin om te koken? En heb je ook altijd zin in sushi? De Sushimeisjes – Lisa & Nicole – in de Prins Hendrikstraat, delen onze passie en rollen de lekkerste, verse en kleurrijke sushirollen voor je uit. Kan je niet kiezen? Neem dan net als Dylan en ik het Deluxe menu voor € 35 – spicy tunarol, special veggierol, volcanorol, sunshinerol, rainbowrol, tamagorol, crunchy garnaalrol, avocadorol en de heerlijke komkommer- en wasabisalade, genoeg voor twee personen. Je kan plaatsnemen op het terras voor de deur, het naar sushi ruikende, gezellige restaurant of als take-out. Van tevoren even reserveren is handig, want het zit hier altijd vol en bij afhalen hoef je dan niet op je vers bereide sushi te wachten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *