NEW AMSTERDAM

Vorige week hadden vriendinnetje M en ik zo’n leuke cocktailworkshop in Amsterdam. De twee leukste bartenders van het Hard Rock Café lieten ons zien hoe we de lekkerste cocktials konden maken met Barefoot wijn en New Amsterdam vodka; Tom Cruise eat your hart out! Ik moet eerlijk bekennen dat het opdrinken mij het makkelijkst afging 😉 Wij hadden nog nooit gehoord van New Amsterdam vodka, heel dom, want alleen al die geweldige fles met op de achtergrond de skyline van New York mag bij niemand in de keuken ontbreken.

fullsizerender-6

De beste granen van Missouri en Nebraska zijn gebruikt voor de basis van New Amsterdam Vodka. Vervolgens is de vodka maar liefst vijf keer gedistilleerd en drie keer gefilterd, wat betekent dat er geen onzuiverheden meer in te vinden zijn. Het resultaat is een heerlijke, zachte wodka die heel goed geschikt is om puur of met wat spa rood, schijfje cittoen en wat ijsblokjes! Maar New Amsterdam doet het ook goed in een een scroppino of andere cocktail. Niet zo gek dus dat deze betaalbare kwaliteitsvodka binnen een mum van tijd, pas vier jaar op de markt, één van de populairste vodka’s van de Verenigde Staten is geworden en nu zelfs op nummer 2 staat en Absolut achter zich heeft gelaten.

We kregen ook een heerlijk en simpel recept mee. Wil je nog meer inspiratie voor de heerlijkste cocktails, kijk dan even op: fullsizerender-5

The Amsterdam Mule
Dit heb je nodig
60ml New Amsterdam Vodka
90ml ginger ale
15ml suikerwater
15ml vers limoensap
verse munt
ijsklontjes

Zo maak je de cocktail
Schenk de vodka over de ijsklontjes en voeg het suikerwater en de verse limoensap toe. Vul dit vervolgens aan met ginger ale. Voeg een gekneusd takje verse munt toe en roer het geheel goed door. Serveer bij voorkeur in de originele New Amsterdam Mug. Cheers!

1447516248646

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *