KANGAROO ISLAND WILDLIFE PARK

Heel erg raar om weer een nieuw item te schrijven en te plaatsen, zonder dat mijn grootste fan dit ooit zal lezen. Want moet ik nog wel doorgaan met Marvelousz? Doen de nieuwste crèmetjes, supplementen, foto’s/boomerangs, events en hotspots er überhaupt nog toe als de liefde van je leven, je beste vriend, totaal onverwachts uit het leven is gerukt? Nee, om eerlijk te zijn, totaal niet. Rouw (en PTSS) is een bitch, het slurpt al je energie op, laat het leven niet meer leuk zijn en de dagen en je toekomst in een donker, diep gat verdwijnen.

Maar daar is ook de lieve stem van Steve in mijn hoofd én die andere geweldige man in mijn leven, mijn held, mijn voorbeeld, die zo goed als mogelijk doorgaat met het leven leiden van een 17-jarige en zijn pap, zijn beste vriend, zo hartverscheurend mist. Dus moet je wel door met ‘overleven’ en werken, want noodzaak (geld) en soms een welkome afleiding.
Wanneer het me lukt, zie je vaker nieuwe items op Marvelousz (natuurlijk ook van Patti) en social media verschijnen. Want als je na zeven maanden de site bijwerkt en je ziet dat jullie (ik was verbaasd over de aantallen) nog dagelijks kijken of er wat nieuws opstaat en berichtjes achter laten hoe het met ons gaat, is dat toch best bijzonder. En ik weet zeker dat mijn 2 mannen achter dit item (zouden) staan.

Kangaroo Island Wildlife Park
Wat er allemaal in Australië gebeurt, is, denk ik, niemand ontgaan. Van maandenlange bosbranden, de meest enge en dodelijke insecten-plagen tot aan wekenlang overstromende regen. Niets lijkt het continent, zijn bewoners en de dieren bespaard te blijven. De afgelopen weken heb ik een aantal keer contact met Dana Mitchell gehad. Sinds 2013 runt zij samen met haar man en zoontje het Kangaroo Island Wildlife Park in Duncan; boordevol koala’s, kangaroo’s, wombats, pinguïns, marmoset aapjes en nog veel meer verschillende soorten wildlife.

Vanwege de tragische bosbranden behandelen zij en haar vrijwilligersteam al maanden de verbrandde koala’s, kangaroo’s etc. zo goed mogelijk met o.a. antibiotica. Ook bouwden ze extra holdings om het park te verdedigen vanwege de onmiddellijke dreiging van de brand. De dieren zijn door het medische team gehydrateerd en behandeld voor ernstige brandwonden. De weken erna hebben ze extra infrastructuur aangebracht om de gewonde dieren te kunnen huisvesten en te verzorgen.

Helaas is meer dan 150.000 hectare grond verloren gegaan en heeft dit de koala-populatie dramatisch beïnvloed. Mooi om te zien dat de eerste gewonde koala’s vorige week zo goed hersteld zijn dat ze konden worden vrijgelaten in hun natuurlijke habitat. Maar er zijn nog vele gewonde dieren en velen die nog dagelijks worden gevonden. Ik heb Dana beloofd jullie te vragen als je een kleine bijdrage kunt missen, dit via deze link te storten, waar je ook haar updates leest. Het verworven geld wordt gebruikt voor de veterinaire kosten, koalamelk, supplementen, extra behuizingen en om het park weer op te bouwen voor al het wildlife.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *