DE LEKKERSTE COCKTAIL VAN ISAAC

Als er iets te vieren valt (en dat is toch best vaak :), hebben we thuis sinds een paar weken zo’n lekker recept: Gin tonic met grapefruit. Heel lekker, maar een beetje verraderlijk, dus doe voorzichtig, fijn is wel dat je de volgende ochtend nergens last van hebt. De cocktail is geïntroduceerd door mijn zwager, zodat we deze cocktail intussen de ‘Jilt’ hebben genoemd. Maar dit blijkt niet helemaal juist te zijn.

Fjalar Goud, eigenaar van de Isaac Academy vertelt dat ZIJN cocktail één van de cocktails is die op vele cocktail kaarten te vinden is. De Isaac-Academy leidt bartenders op en heeft een consultancy functie voor de hospitality industry (hotels, bars en restaurants) en zij doen de pr voor verschillende drankmerken.

IMG_3681-770x450

In Amsterdam moesten ze een keer een heel lange bar van 8,5 meter aan één stuk leveren. Deze bar moest de kelder in en dat ging niet echt lukken, dus met een haakse slijper wilden ze een stuk van de bar halen. Na dit helse karwei maakte Fjalar voor iedereen dit overheerlijke recept en dat werd dus de Haakse Slijper. En dit recept heeft Fjalar voor Marvelousz natuurlijk prijs gegeven:

Haakse Slijper
Doe de volgende ingrediënten in een groot wijnglas of een longdrink glas en het liefst ijskoud uit de vriezer:
– 50 ml Tanqueray Gin
– 25 ml vers geperst rode grapefruit sap
– top met Fever-Tree Tonic
– ijsblokjes
– garneren met een schijfje grapefruit

150095858

Ik moet eerlijk bekennen dat de Haakse Slijper het ook goed doet met ‘gewone’ gin en tonic, mocht je dit in huis hebben. Enjoy!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *