HAAGSE MUST-GO’S

Als je wilt weten of deze twee nieuwste, Haagse hotspots onze stad weer een beetje leuker en lekkerder 😉 maken, moet je snel even doorlezen. Afgelopen maandag gingen vriendinnetje M en ik naar Bink Rooftop & Buddha Bowl en ik droom nu nog ergens over…

Bink Rooftop
Als je komt aanrijden bij het terrein Bink 36 (Binkhorstlaan achter het Centraal Station) is het wel even zoeken waar je moet zijn. Het is dus het 2e gebouw op de 5e etage. Je verwacht door de buitenkant totaal niet wat je ziet als je de lift uitstapt (terug zijn we met de trap gegaan). Een rode fluwelen lange bar – ik zag de can can danseressen al op de bar staan dansen (volgens Jeremy had Wink experience architects een Old Las Vegas stijl voor ogen, mag ook 🙂 ), aan beide zijden een American Diner booth, een Moët bar en buiten twee lange terrassen met het mooiste uitzicht op de skyline van Den Haag. Sander, Koen, Jan-Willem & Jeremy zijn de vier vrienden die deze uitdaging, Bink Rooftop, zijn aangegaan. Je kan hier vanaf 10 uur (in het weekend 11 uur) brunchen, lunchen, borrelen en als de schemer valt en het licht in Den Haag aangaat heerlijk genieten van de fine dining/tapas kaart. Na het diner ga je nog een paar uurtjes door tijdens de sfeervolle feesten (met 800-900 man), zoals de After Super en de Bink Club avonden (tot 2 uur s’ nachts), die hier worden gegeven.

Lunch
Die lunch, die lunch, ik droom er nog over! De kaart is zo ingericht dat je kleine gerechtjes kan proeven en delen en er staan ook wat grotere gerechten; inspiratie komt van Mediterraanse en Zuid-Amerikaanse landen. Echt, ik raad iedereen aan om hier een keer wat te gaan eten, het is betaalbaar en zóoo lekker! Het smeuïge stukje brownie bij je koffie of thee, dat zalmbommetje dat in je mond ontploft – sauer cream met honing en truffel (ze hebben hem ook met haring) wat een smaaksensatie. Een heerlijke pompoensoep met crème fraiche, een warme sesam sandwich met pittige tonijn. Het ‘sexy’ pita beef broodje met humus, tzaziki en gegrilde paprika. (Heb ik natuurlijk niet zelf geproefd, maar hoorde wel hmmm om me heen 😉 ). Maar waar ik ECHT gelukkig van werd was de ‘Clean & Simple Tomaten salade’ met gefermenteerde knoflook, gedroogde zwarte olijven crumble! basilicum en burrata.

Buddha Bowl
Bij Buddha Bowl hadden we met Sanne van FitFoodFab afgesproken. Als we dit leuke restaurantje aan het Prins Hendrikplein binnenstappen, komen we meteen in een relaxte sfeer; waarschijnlijjk hebben de vele, luchtzuiverende planten hier ook mee te maken. Het concept voor dit gezonde restaurant is ontstaan door TJ’s liefde voor reizen en eten. De Hindoestaanse Thirjeet (TJ) komt van oorsprong uit Afghanistan en begon op zijn 17e met reizen (Sicilië) en is nooit meer gestopt. Hij heeft zelfs een yoga training gebaseerd op eten in Thailand gevolgd. Tijdens een 5 maanden fruitdieet gebaseerd op het dieet van Dr Morse, werd TJ een betere versie van zichzelf en dat was (weer) een bevestiging hoe belangrijk gezond en goed eten voor je is. TJ en Noa (uit Koeweit) maken hier de lekkerste verse bowls gebaseerd op de reizen door Azië en het fruitdieet van Dr Morse. Bijvoorbeeld met kip en kokosnoot, vegan bowls, poké bowl, smoothie- en Açaï bowls. Je drinkt hier ook een Lemon shot (lemon, cayennepeper, gember en kurkuma) waardoor je je meteen veel gezonder voelt 😉 En ze zetten een medische thee op basis van het Indiase Ashwaganda. Door een misverstand (op maandag eigenlijk gesloten) hebben we helaas alleen die verse, oranje smoothie geproefd, maar we gaan snel terug om zo’n heerlijke bowl te proberen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *