|

HOLISTIK HANDBOEK + WIN

Een inspiratiebron voor op je nachtkastje, dat is wat Karlijn en Evelyn een jaar geleden voor ogen hadden toen ze aan dit ‘Holistik Handboek, body, mind, soul & holy crap’ begonnen. Super trots waren ze toen ze tijdens een heerlijke vegan lunch bij Yerba in Amsterdam hun eerste exemplaar door de uitgever uitgereikt kregen. Of dit boek een aanrader is en hoe je kans maakt om te winnen? Lees dan snel verder…

Holistik
Drie jaar geleden -herinner je nog dit interview dat ik toen met deze twee hechte BFF’s had- begonnen ze hun holistische platform, omdat ze inzagen dat de wereld niet om ‘jou’ alleen draait, maar dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Zodra je dat inziet ga je met meer respect met andere mensen, meningen, dieren en onze planeet om. Holistisch leven is dat je voelt dat je onderdeel bent van dit groter geheel. Dat niet alleen je body, mind and soul met elkaar verbonden zijn, maar dat jij als mens ook weer in verbinding staat met dieren en de natuur. Het is belangrijk om eerst je fysieke, mentale en emotionele binnenwereld op orde te hebben en van daaruit een positieve beweging naar buiten te maken. Uiteindelijk begint het toch allemaal bij goed voor jezelf zorgen. Het platform Holistik en hun Handboek gaan dus over hoe je dat eigenlijk doet, maar dan wel met beide benen op de grond.

Evelyn: “Sinds de oprichting van Holistik verandert het platform niet alleen het leven van onze lezers, ook onze eigen dagen zien er anders uit dan drie jaar geleden. We sporen lezers aan om microbeslissingen te nemen in plaats het roer in een keer om te gooien. Begin je dag eens met een glas lauw water, slaap onder biologisch katoen, maak eens kitchari (een Indiaas detox recept), volg een yoga nidra les, richt je slaapkamer in volgens de principes van Feng Shui… Je kunt je leven op allerlei manieren ‘holistifyen’. Karlijn en ik zijn er de hele dag mee bezig en hebben er de grootste lol in. Holistik heeft 3 kernwaarden: Consciousness, Responsibility én Joy. Voor ons is levensvreugde misschien wel het allerbelangrijkste. Daarom blijven we ook ver uit de buurt van dogmatische principes.”Holistik Handboek
Ik was heel dankbaar om bij de emotionele lancering van het Holistik Handboek aanwezig te zijn. Maar heel eerlijk, de kaft vond ik meteen mooi, maar of dit Handboek echt wat voor mij was? Ik ken Karlijn en Evelyn way back, we maakten voor het eerst kennis tijdens één van de Goodiebag Girls events en vond dat ze de laatste jaren veel holistischer bezig waren dan ik. Dus misschien was dit boek wel te zweverig voor mij. Oh my, was I wrong! Ik heb het handboek in één keer -heerlijk op (voor mij) één van de fijnste plekjes in Scheveningen- uitgelezen. En de ‘oh echt?’, ‘hé dat doe ik ook’, ‘hoe herkenbaar’ (o.a. superpowers van de zee en het hoofdstuk over schoonheid: inside en out) en ‘wat een goede tip, ga ik ook proberen’, volgden elkaar op. Ik weet overigens niet wat de vissers dachten 😉 De minder herkenbare bladzijden heb ik gewoon daar gelaten, maar daar zal jij misschien wel met knikkend hoofd op reageren.

Ik ga niet te veel verklappen, want ik vind dat je het gewoon zelf moet lezen, maar echt, wat een heerlijk boek! Totaal niet zweverig (oké misschien sommige stukjes, voor mij dan ), maar juist vanuit hun eigen levenservaring geschreven. En heel eerlijk, open en oprecht; je leert Evelyn en Karlijn goed kennen: Karlijn: “Eef kent mij al zolang, en weet dat het voor mij belangrijk is om ergens te eten waar we niet te dicht op anderen zitten, het schoon en mooi is en met gezond eten op de kaart. Ik waardeer haar empathie in dezen enorm” (blz. 63). Evelyn: “Als je het leven volledig accepteert én viert – ongeacht je leeftijd en de levensfase waarin je zit – ga je vanzelf zien dat ouder worden zoveel meer omvat dan de opmars van rimpels en grijze haren. Je innerlijke schoonheid komt dan als vanzelf naar buiten…” (blz.141). Het boek bestaat uit zes hoofdstukken: Natuur & de cycli van het leven, Hooggevoeligheid, Familie, Schoonheid, Food Hospital en De glazen bol. En geeft heel simpel antwoord op de vraag wat holisme nu precies is, want de holistische 5 grondbeginselen zijn: 1. Kijk naar het geheel 2. Groei naar de beste versie van jezelf 3. Negatieve gevoelens als leermeesters 4. Houden van jezelf 5. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’.
Na het lezen, heb ik het Handboek er inmiddels vaker bijgepakt. En dat is, denk ik, ook de bedoeling. Evelyn vertelde tijdens de lunch dat hun boek waarschijnlijk internationaal gaat. Lijkt mij een goed plan. En ik wacht rustig deel 2 af 😉WIN WIN WIN!
Ligt het Holistik Handboek nog niet op jouw nachtkastje? Dan heb ik goed nieuws voor je, want ik mag 1 exemplaar van de uitgever weggeven. Wil je kans maken op 208 bladzijden boordevol eyeopeners, handvaten en zelfs recepten? Laat me dan hieronder of op onze social media (waar je ons natuurlijk allang volgt) weten waarom.
Kan je niet wachten? Dan koop je het boek voor €20,- online en in de boekwinkels en krijgt daar t/m 15 augustus een bon voor een heerlijk blikje Rituals thee (naar keuze) bij.

Vergelijkbare berichten

56 reacties

 1. Zonder overdrijven, Holistik is voor mij dé blog voor tips omtrent gezondheid, spiritualiteit en gezondheid en ik ben reuze benieuwd naar het boek. Ook hier kan ik vast heel veel goede tips vandaan halen.

  1. Hij staat op wish list! Groot fan van de dames en volg ze al lange tijd. Helaas heb ik de laatste tijd iets te veel geld uitgegeven aan andere boeken (o.a. Mr. Breath) en het Happinez festival… dus zal ik ECHT even geduld op moeten brengen… Of ik moet de mazzelaar zijn die het boek wint! 😉

 2. Ook al ben ik al 73, ik voel mij nog jong en een handboek op mijn nachtkastje, ja dat zou fantastisch zijn.
  Heb ook nog iedere dag inspiratie nodig, maar vier het leven nog steeds met volle teugen.
  Ben heel benieuwd naar dit mooie handboek vol met eyeopeners en zelfs recepten.
  Heel graag doe ik mee.

 3. ahhhh wat een kans zeg deze wil ik graag op mijn boekenplank wat een kans zeg om deze te mogen winnen maak me gek

 4. Ik doe heel graag mee, ben erg nieuwsgierig naar het boek ????, Zou het heel graag willen lezen ?????? Groetjes Anneliese de Waal

 5. Mijn moeder is de allerliefste!!! Dat zullen veel vrouwen vinden, maar mijn moeder is écht de allerliefste. Ze is naast mijn moeder ook mijn allerbeste vriendin. Elke dag dat ik het moeilijk heb troost ze mij, haalt herinneringen op & spreekt me moed in. Wat hebben we vaak samen gehuild en gelachen. Urenlang kletsen, met een versterkende kop thee en een lekker koekje voel ik me meer met haar verbonden dan ooit. We delen alles, en zijn zo’n eenheid. Je begrijpt dat ik enorm veel bewondering voor mijn moeder heb!!! Mama gaat nu zelf door een donkere periode. Dus een heerlijke boek om comfortabel mee te zitten ontspannen en genieten, klinkt fantastisch !! Mijn moeder is dan wel beresterk, weet zeker dat ze moet huilen van geluk mocht ze worden uitgekozen. Ze wordt bijna nooit in het zonnetje gezet en ik vind dat het tijd is voor verandering. Dus doe graag mee!

  1. Ik zou graag mijn leven wat lichter maar dieper willen invullen. Dit handboek lijkt me daar de perfecte handvaten voor te hebben.

   1. Ik wil het boek graag winnen! Ik ben veel met persoonlijke ontwikkeling bezig en dat is soms ook echt verwarrend wanneer mensen elkaar tegenspreken. Dus wat voor het ene gebied goed is moet je juist voor iets anders niets doen. Ik ben dus extra benieuwd naar hun holistische insteek!

 6. rustig de tips lezen en het hoofd,lichaam en de ziel even lekker masseren met dit boek lijkt me zo voor de zzzzzzzzomer wel handig anno 2019
  veel lees 7 win plezier allen

 7. Lijkt mij heerlijk om hier mooie tips in te lezen en toe te gaan passen voor wat meer rust in mijn dagelijkse drukke leven.

 8. Wauw! Ik volg de Holistik dames al een tijdje en dit boek lijkt me zo inspirerend. Mijn leven kan wel wat bezinning gebruiken 😉

 9. Die wil ik graag winnen! Sinds mijn burn-out is mij steeds duidelijker geworden hoe belangrijk het is om bewust te zijn van jezelf en wat je nodig hebt om gezond en gelukkig te zijn, in plaats van 24/7 met de wereld om je heen bezig te zijn. Oefening baart kunst en ik ben al een heel eind, maar een extra steuntje in de rug is altijd mooi meegenomen 😉

 10. Ik wil graag kijken of yoga, meditatie, mindfulness wat voor mij is. Dit boek past perfect in dit straatje. Ik doe heel graag mee.

 11. Ik ben de laatste zoveel bezig met deze onderwerpen, en moet eerlijk toegeven dat ik soms ook niet meer weet wat ik wel en niet moet lezen. Ik denk wel dat dit een boek is waar ik me in moet verdiepen, om me zo bewuster te worden van alles wat er om me heen gebeurt. Alles is zo druk en dat neem ik mee in mijn hoofd. Ik gun mezelf meer rust en heb daar wel een duwtje voor in de rug bijn nodig. Ik denk dat dit boek een mooi duwtje is 🙂

 12. Ik ontvang altijd de Holistik nieuwsbrieven en heb het boek al eens voorbij zien komen. En deze prijkt nu op mijn verlanglijstje. Ik doe dus heel graag mee aan de verloting.

 13. Lijkt me een heel fijn boek om te lezen. Zeker na het lezen van je recensie. Ik ben heel erg benieuwd en waag graag een kansje.

 14. Ik volg de site van Holistik al geruime tijd en haar daar mooie tips uit, maar dit prachtige boek staat zeker op mijn verlanglijst en heerlijk thuis mooie tips en lifestijl goals lezen en mijzelf verbeteren!

 15. Ik doe heel graag mee. 2019 staat voor mij echt in het teken van zelfontwikkeling en ik denk dat dit boek me daar heel erg bij kan ondersteunen!

 16. Ik hoop dat dit boek mij nieuwe inzichten kan geven in mijzelf. Complimenten voor Karlijn en Evelyn voor de mooie lay-out van het boekomslag.

 17. ik volg holistik ook! Ik wil dit superleuke boek ook heeeeeeel graag op mijn nachtkastje✨??

  Groetjes en liefde van een holistisch meisje!

 18. Ik zou heel graag willen winnen. Ik geloof dat het goed is om je je hele leven lang te blijven ontwikkelen. Ik wil werken aan mezelf en ben me bewust van hoe alles met elkaar te maken heeft maar weet er nog niet heel veel van. Ik wil daar meer over leren. Ik heb een chronische ziekte waardoor het soms moeilijk is maar ik probeer positief te blijven. Ik denk dat ik nog veel kan leren en dat het boek me daarbij kan helpen.

 19. Om de positieve in inspirerende impulsen van de meiden van Holistik ? én Marvelousz in m’n leven te integreren ? Om om te gaan met de soms woeste golven ??⚡ van het bestaan ? Momenteel met de allesomvattende ziekte van mijn moeder ❤ en daarin alle emoties te verwelkomen, verbinding te maken en te berusten in de diepe wetenschap dat het goedkomt ☀️ Fijn om de mogelijkheid te hebben het kompas van het Holistik handboek bij me te dragen in deze tijden ? Ik duim ??

 20. Wat een prachtig boek!! Wie er ook wint, ik hang slingers op.
  Ik vind ’t echt een PAREL. Een vriend voor het leven. Dit soort boeken kunnen je zo terugbrengen naar waar het werkelijk om gaat. Geen poespas of hele ingewikkelde, ellenlange passages.
  Ben echt onwijs benieuwd. Zou er mee op de bank springen met een stuk vegan appeltaart, een grote pot jasmijnthee en er niet meer van afkomen.

  Ik ga werkelijk uit m’n stekkerdoos mocht ik winnen!
  Zou een waar cadeau zijn.

  Heel veel liefs en veel succes aan iedereen die meedingt.

  X

 21. Ik volg de meiden al vanaf het begin… en zou graag meer leren en lezen over het leven. Zij komen met zoveel interessante mensen in contact. Dit boek zal vast vol staan met positiviteit en tips en trics voor het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *