LIGHT MY FIRE

Worden jullie ook altijd zo blij van geurkaarsen? Ze zijn er voor elke stemming, elk moment. (Geur)kaarsen geven ook nog eens uuúren lang sfeervol licht, zeker als het ‘s avonds weer zo vroeg donker wordt. Niet alleen de geur van deze kaarsen doet iets met je huis en je humeur, de glazen of de keramische potjes waarin deze geurkaarsen zitten, zien er ook nog eens mooi uit. Als de kaarsen zijn opgebrand, kan je de potjes bewaren om bloemetjes, pennen etc. in te doen 🙂 

Joik is de oude zangstijl van natuur liefhebbende Sami. Sami zijn een van oorsprong nomadisch volk dat het Noord-Europese Lapland bewoont. JOIK’s verhaal begon in het jaar 2005, toen oprichter Eva-Maria Õunapuu op zoek was naar hoge kwaliteit geurkaarsen om ze tijdens de donkere en koude herfst- en winteravonden te branden. Het vinden van geschikte kaarsen bleek moeilijker dan verwacht. Ze wilde niet op aardolie gebaseerde paraffine kaarsen branden en werd voortdurend teleurgesteld in de aroma’s van geurkaarsen. De enige oplossing die ze zag was om heerlijk geurende kaarsen van hoge kwaliteit en schoon brandende – sojawas – kaarsen zelf te maken. Gelukkig maar voor ons 😉 Mijn favoriet van deze 100% natuurlijke kaarsen is Sweet Dreams (€ 14,50): Franse lavendel, vanille, rijke kokosmelk & muskus. Zo duurt de zomer nog iets langer!

Valentine Pozzo di Borgo, van de parfumdynastie Givaudan, heeft de liefde voor het parfum in haar bloed. 
Al haar jeugdherinneringen houden verband met geuren. In 2008 lanceerde ze haar eigen merk van geparfumeerde kaarsen: Quintessence. Valentine liet zich zich inspireren door een chique Parijs herenhuis, waarbij ze de sfeer van elke kamer illustreert met luxe, geparfumeerde kaarsen. Prune (€ 57) is mijn favoriet, zo lekker: ‘At the heart of the plum night, subtly smoked tea keeps her senses awake. The quill is set down and searching for words. She must write him. Literary insomnia’.

Ken je het leuke Nederlandse lifestylemerk (die kleding!) Raine Rocking Ballerina al? Hun 100% natuurlijke sojawas geurkaarsen met geweldige quotes kan je zelf samenstellen, hoe gaaf. Iedere quote is verkrijgbaar in zwart, wit of goud en in drie geuren: Burnt Fig and Cassis, Sage and Eucalyptus & White Tea and Cotton. De heerlijk geurende kaars (€ 19,95) in mooie verpakking weegt ruim 800 gram! Tough and gentle, fierce and tender!

Wie kent de Franse Diptyque kaarsen niet? Alleen de glaasjes waarin de kaarsen zitten zijn al wereldberoemd en insta-waardig :). Deze Baies (€ 25) heb ik van een vriendinnetje gekregen en ruikt heerlijk naar een tuin vol rozen.

 

Het blauwe kaars-doosje met de unieke, heerlijke Moroccanoil geur is heel fijn om op reis mee te nemen en de grotere witte kaars (€ 56) is heerlijk om thuis van te genieten.

hmprod-kopie

De geurkaarsen van H&M Home (€14,99) komen in mooie keramieken houders en hebben een handige deksel, waardoor je de kaarsen niet hoeft uit te blazen.

En zo geniet je optimaal (30 – 50! branduren) van je geurkaars:
1. Eerste keer branden: laat de kaars minimaal 1 uur branden, maximaal 1,5 uur. Hierdoor activeer je de wax en geur en de lont raakt verzadigd met de geurende wax.
2. Steeds na het uitblazen de lont weer in het midden van de kaars plaatsen, dit voorkomt een onregelmatig smeltpatroon. Kijk dus uit met tochtige ruimtes.
3. Check bij aansteken of de lont niet te lang is. Knip de lont anders af tot ongeveer 5 mm. Dit voorkomt roetvorming en walm. En wil je de walm vermijden bij het doven van de kaars? Doe dan de lont in de wax totdat deze uit is en plats de lont weer in het midden.
4. Laat iedere keer de kaars minimaal branden totdat de bovenkant van de wax geheel is gesmolten.
5. De geurkaars liever niet langer dan 3 uur laten branden, vaak is 30-45 minuten al voldoende voor een geheel gesmolten bovenlaagje wax. De gesmolten wax blijft ook na het uitblazen nog lang nageuren en het voorkomt te hoge temperaturen die nadelig kunnen zijn voor de kwaliteit van de geur.
Je moet er wel even wat voor doen, maar dan ruikt je kamer ook heerlijk ;).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *