THE STEAK CLUB

Op, voor mij, nog geen half uurtje rijden ligt naast Den Haag het pitoreske s’ Gravenzande. Naast een rustig, uitgerekt strand vind je aan het gezellige dorpsplein The Steak Club van de familie Ntafopoulos. ‘Maar Maris, jij eet toch geen vlees?’ Nee, dat klopt maar deze trendy hotspot in s’ Gravenzande is echt geweldig, zo eentje waar je geweest moet zijn. Denk aan een gezellige intieme sfeer met fijne muziek in het restaurant met heerlijk zonnig terras; het voelt heel stads aan, terwijl je toch in het Westland bent. Een open keuken, muren vol met de mooiste graffiti afgewisseld met planten, bloemen en knusse zitjes, maken indruk en alles is heel Insta waardig. En dan heb ik het nog niet eens over de uitgebreide menukaart met plaatjes van gerechten gehad. Ik hoorde van mijn mede foodies, die ik mocht uitnodigen (#somecallitwork) om kennis te maken, dat de steak als het ware op je tong smelt en ik was onder de indruk van de andere (vis)gerechten, de Pornstar Martini (ook in mocktail) en het grand dessert.

The Story of
Katie vertelt dat het een echt Grieks familiebedrijf is. Samen met haar schoonmoeder, zwager en man wist ze een jaar geleden nog niet welke richting hun nieuwe restaurant op zou gaan. Haar schoonmoeder had het heerlijke Griekse restaurant Milos, in dezelfde straat, geopend. Zij vond het zo’n fijne buurt dat als er een pand vrij zou komen haar kinderen ook zeker daar iets moesten beginnen. “Dit mooie, nieuwbouwpand kwam vrij, het werd helemaal kaal opgeleverd en er kwam veel bij kijken, maar we konden het pand geheel naar onze wensen maken en inrichten. We hebben alles zelf gedaan. Mijn man wilde graag iets met steaks doen en sushi is altijd een goed idee, vandaar dat we dit concept gecombineerd hebben.” Deze fushion cuisine blijkt een schot in de roos te zijn. De familie heeft dit trendy, urban concept naar ’s Gravenzande gebracht wat door de inwoners (en ons 🙂 ) erg gewaardeerd wordt.

Wij hebben gister tijdens een mooie zomeravond op het terras genoten van heerlijke gerechtjes. Helaas was hun befaamde sushi er niet, maar een hele goede reden om binnenkort snel terug te gaan. Ook voor de fingerlicking Foccacia met Aiolie, de baby Calamaris met Yuzu Mayo, Piemintos de Patron, Chunky Tuna Tartare & Quacamole Yuzu, Asperges Tempura, de Tuna Taco met Guacamole & Yuzu Dressing, de Burrata salade en de malse Schotse Zalmfilet, Ginger & Sesam. En we kregen een heerlijke afsluiter met pastei de nata, churros, Japanse Mochi, oreo ijstaart en een lavacakeje. Kortom, ik denk dat ik weet waar jullie binnenkort gaan eten 😉

Handige info
The Steak Club
Langestraat 131, s Gravenzande
Dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur 
Gratis parkeren en rondom het plein (waar een stuk van hun terras is) heb je een blauwe parkeerkaart nodig. Vergeet niet na twee uur de kaart aan te passen, want ik weet zeker dat je hier wel wat langer aan het genieten bent.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *