|

GELUKSETEN + WIN

Ik denk dat we ons allemaal wel eens wat minder, soms zelfs een beetje down, voelen. Wist je dat dit ook wel eens aan je eetpatroon zou kunnen liggen? Ik las in het SUPER interessante Gelukseten, Het verband tussen goed eten en een goed humeur van de Zweden Henrik Ennart en Niklas Ekstedt, dat voeding een grote invloed op ons humeur en natuurlijk gezondheid heeft.

Eten doet niet alleen wat met ons lichaam, maar ook met onze hersenen. Het juiste voedsel kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten, zwaarmoedigheid en depressies, echt! In deze Scandinavische bestseller spreekt wetenschapsjournalist Henrik Ennart -hij schrijft al meer dan 15 jaar over de voedselindustrie- verschillende toonaangevende onderzoekers over de relatie tussen het brein en voedsel en bekijkt de overeenkomsten tussen het mediterrane, Scandinavische en Japanse dieet. Eten kan zowel lekker als heilzaam zijn, niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor ‘the soul’!Je leest in 239 bladzijden over de ‘hersen-darm-as’ van je lichaam, hoe onwijs belangrijk een gezonde darmflora is, de bloedsuiker-blues, een lekkende darm, hoe belangrijk bewegen is, Superfood 2.0, verschillende diëten, emotioneel evenwicht, de nieuwe nitraattrend en nog heel veel meer. En het goede nieuws: binnen 24 uur kan de positieve verandering al in je systeem ingezet zijn.Hoewel eten een ‘medicijn’ kan zijn, moet het natuurlijk zo niet smaken. Daarom heeft de Zweedse topchef en coauteur Niklas Ekstedt -hij liep stage bij El Bulli in Spanje en The Fat Duck in Engeland en runt sinds 2011 zijn tweede restaurant Ekstedt in Stockholm waar hij een compleet analoge keuken heeft en dus alle gerechten met vuur kookt- de wetenschappelijke kennis naar 38 heerlijke recepten met ingrediënten uit de gezondste keukens van de wereld: de Scandinavische, Japanse en de mediterrane, vertaald. Zoals een boerenkoolsalade, gazpacho, golden milk, brandnetelsoep of de ontstekingsremmende energieshot met citroen, gember en appel die ik voor de foto heb gemaakt en waardoor je je meteen gezonder voelt 🙂WIN WIN WIN
Deze besteller is voor €20,75 bij Uitgeverij Unieboek | Spectrum te bestellen. Maar wij beginnen dit weekend goed, want we mogen 1 exemplaar weggeven. Wil jij kans maken op het leerzame & heerlijke Gelukseten en lezen hoe je je gelukkiger, vrolijker & gezonder eet? Laat dan hieronder of op onze social media (waar je ons natuurlijk al volgt) een berichtje achter waarom.

Vergelijkbare berichten

19 reacties

 1. De patatgeneratie….. daar schaar ik mezelf onder. In een tijd van health food, super food ga ik nog steeds liever voor de fast food. Niet zozeer vanwege de snelheid van het bereiden (en natuurlijk ook van verteren), maar meer omdat al die superfoods me niet smaken. Ik heb echt geprobeerd mn leven op dit punt te beteren. Gisteren nog…. hele pot maca poeder gekocht en door allerlei gerechten en sappen gedaan, maar van ellende ben ik aan de chocola en de chips gegaan. Die smaak ging maar niet weg! Dus nu hoop ik met de winst van dit boek eens te kunnen gaan ervaren hoe happy food can make me (more energetic, less worried etc).

 2. wat onwijs interessant, als fanatieke foodie en nieuwsgierig aagje waag ik graag een kansje!
  Ik wil gewoon alles weten over het verband tussen goed eten en een goed humeur.
  XOXO Riekie

 3. Ben zelf helaas maar al te bekend met stress, angst en depressie. Wat fantastisch dat je daar met een gezonder eetpatroon wellicht wat aan kan doen!! Want ben de pilletjes van de dokter die weinig invloed hebben, en alleen vermoeidheid veroorzaken behoorlijk beu. En nu het zo goed als winter is, wil ik dolgraag alerter en fris de feestdagen ook echt vrolijk meemaken.

 4. O ja.. zo ontzettend bezig met wat ik lekker vind, maar ook dat ik niet te eenzijdig eet. Dat is mijn valkuil, altijd maar dezelfde dingen eten.
  Naar lekker eten wil ook zeker weten dat ik mijn lichaam ook echt voed.
  Ik vind dat lastig.. daarom maak ik graag kans op het boek Gelukseten. ?

 5. Mijn zusje worstelt met veel waaronder haar gezondheid. Ze is niet zo happy als zij en ik graag zouden willen. Ik nodig haar vaak uit om bij mij te komen eten. Hoe geweldig zou het zijn om uit dit boek voor haar te kunnen koken?!!

 6. Ik heb altijd dit boek al willen bestellen! Mijn moeder en ik zijn altijd heel erg bezig met gezond eten, we proberen zoveel mogelijk suikervrij en biologisch. Dit boek zou ik daarom heel graag willen lezen en mij moeder ook!

 7. Graag maak ik kans!
  Ben erg veel met eten bezig, lees er graag over. Maar een boek over effect van eten op je humeur mist echt nog!
  Ik begin binnenkort met therapie bij een psycholoog dus wie weet kan dit boek die periode iets makkelijker maken

 8. We kunnen niet zonder eten. Als we eten , laten we dat dan gezamenlijk goed en gezond doen. Zodat we niet ziek worden. Griep of verkoudheid aan ons voorbij laten gaan. Heerlijke gedachte. En we de dokters ook rust gunnen. Zo vaart iedereen wel.
  Met kleine stapjes je voeding aanpassen. En met goed advies en recepten uit het boek “Geluks eten” moet het lukken En daarbij mag en hoort ook chocolade.
  Want als jij lacht, lacht de wereld met je mee. Probeer het maar eens.

  Heel veel geluk en succes allemaal.

 9. Wie wil dat nou niet, gelukkiger, vrolijker & gezonder worden? Ik wél in ieder geval. Sowieso heb ik een grote interesse voor gezonde voeding en voor kookboeken.

 10. Als je gezonder eet en leeft wordt je ook gelukkiger omdat je uiteindelijk lekker in je vel gaat zitten en daarom zal ik graag deze boek willen winnen!

 11. Ohhh ik geloof hier zo in! Sterker nog, ik weet dat het werkt! Ik probeer zelf veel uit wat het effect is en ben sowieso een etikettenlezer geworden plus dat ik me er al lang erg in verdiep. Ik zal zo graag hier meer over willen weten en ik denk dat dit boek me weer meer een duwtje in die richting geeft! Grappig dat hij stage heeft gelopen bij El Bulli, was altijd een wens om daar te eten… nooit gelukt eigenlijk hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *