DE DETOX KITCHEN BIBLE

Comment

Lifestyle

Oh jongens, ik heb nu toch een boek, dat ECHT iedereen moet hebben: De Detox Kitchen Bible. Dit boek wordt, zeker weten, ook jouw favoriete naslagwerk. De Detox Kitchen Bible is een combinatie van een kookboek en een gezondheidsboek; het combineert 200 makkelijke recepten en prachtige foto’s met voedingsinformatie en detoxprogramma’s op maat, om gericht gezondheidsproblemen aan te pakken.

Het eerste gedeelte van deze 416 pagina’s tellende dikke bijbel beslaat de recepten, daarna is de voedingsleer aan de beurt. Hierin wordt de basis uitgelegd, zoals de vitamines, verschillende detoxprogramma’s en wat ik echt geweldig vind… er wordt overzichtelijk beschreven wat de gezonde voedingsmiddelen zijn om bepaalde gezondheidsproblemen op te lossen zowel voor mannen als vrouwen. Bijvoorbeeld tegen hoge bloeddruk, gezonde huid- haar- en nagels, vermoeidheid, hoofdpijn, pms, te veel om op te noemen. En achterin het boek staat zelfs een index van de recepten per gezondheidskwestie. Deze recepten zijn ook nog eens heel lekker en makkelijk om te maken.

Het uitgangspunt van De Detox Kitchen Bible: gezond eten is niet moeilijk en je hoeft zeker niet in te leveren op smaak. Met de recepten op basis van pure en onbewerkte ingrediënten kun je blijvend je eetpatroon veranderen en aan je gezondheid werken. Het boek werd in mei op de Engelse markt geïntroduceerd en is een regelrechte hit. Inmiddels zijn er al 10.000 exemplaren van het boek verkocht en nu is ook de Nederlandse editie verkrijgbaar.

Auteursportret-Fotograaf-Marian-Alonso-1024x753

De Schrijvers:
Lily Simpson, een Britse chef-kok, richtte in 2012 de detoxkitchen op, een unieke bezorgservice die meteen een overweldigend succes bleek te zijn, ook bij internationale celebrities. Inmiddels trekt de Detox Kitchen duizenden bezoekers en heeft het twee deli’s in Londen: in Kingly Street en in een vestiging van Harvey Nichols. Rob Hobson is één van de beste voedingsdeskundigen in Groot-Brittannië. Hij runt twee voedingsadviesbureaus  in Londen en heeft gewerkt met particuliere cliënten, verschillende overheidsinstanties en de NHS (National Health Service).

De 200 overheerlijke recepten van Lily zijn fris en vol van smaak dankzij haar slimme combinaties van kruiden, specerijen en oliën; allemaal tarwe-, zuivel- en (geraffineerd) suiker-vrij. Er zijn recepten voor heerlijke ontbijtjes, pittige rauwe salades, hapjes en dips, smaakvolle vis- en vleesgerechten, en zoete lekkernijen. Maar De Detox Kitchen Bible is niet alleen een receptenboek: Rob legt dus uit hoe je de gerechten kan gebruiken om gericht op behoeftes in te spelen; of het nou gaat om je gezondheid, je gewicht, het verkrijgen van meer energie, een betere huid of gewoon een weekend-detox. Wat een aanrader!

Dedetoxkitchen_coverHR1-702x1024

De Detox Kitchen Bible, Lily Simpson & Rob Hobson, Scriptum € 34,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *