10 DETOX VOEDINGSMIDDELEN

Comment

Lifestyle

Of een detox kuur zo nu en dan goed is voor je lichaam, daarover zijn de meningen verdeeld. Maar wist je dat je door deze voedingsmiddelen – waarschijnlijk eet je ze al – in je dagelijkse eetpatroon in te passen je antioxidanten, vitamines, mineralen en essentiële vetzuren binnenkrijgt die je lichaam helpen de gifstoffen af te voeren.

Avocado: Avocado bevat veel vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten en is rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast maakt je lichaam met behulp van avocado extra glutathion aan. Glutathion is een lichaamseigen antioxidant die verantwoordelijk is voor het neutraliseren van vrije radicalen in je lichaam.

Broccoli: Broccoli zorgt ervoor dat je lichaam met behulp van de enzymen in je lever gifstoffen gemakkelijk afbreken. Daarnaast is broccoli rijk aan vezels, eiwitten en veel vitaminen en mineralen als kalium, vit C, vit B6, en vit A.

Citroen: Net als avocado’s kunnen citroenen je helpen bij het aanmaken van meer glutathion. Ook zorgt citroen ervoor dat gifstoffen een vorm aannemen waarin ze makkelijk op te lossen zijn in water, waardoor ze je lichaam makkelijker verlaten..

Gember: Gember versnelt je stofwisseling en helpt je lever om zich om zich van alle gifstoffen te ontdoen.

Grapefruit: Grapefruit helpt bij een te hoog cholesterolgehalte, tandvleesontsteking, maagzweren en gewichtstoename. Ook zorgt grapefruit ervoor dat je lever meer energie krijgt om slechte stoffen uit te schakelen.

Groene thee: Catechines zijn antioxidanten die de werking van je lever bevorderen. Door groene thee te drinken krijg je veel van deze stoffen binnen.

Knoflook: Het is bewezen dat knoflook 100 keer effectiever is dan antibiotica, dit komt omdat het veel zwavel bevat. Hierdoor raak je eenvoudiger bacteriën, virussen en parasieten kwijt.

Komkommer bevat veel vocht, vitamine B, C, silica, calcium, magnesium en kalium. En zorgt er o..a voor je overtollig vocht uit je lichaam kunt afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een opgeblazen buik. Oh ja, als je een slechte adem hebt, moet je een komkommer 30 seconden tegen je verhemelte met je tong drukken. De bacterien in je mond die verantwoordelijk zijn voor de slechte adem, worden gedood.

Water: Lijkt voor de hand liggend, maar toch vergeten we nog wel eens hoe belangrijk water eigenlijk is. Aangezien ons lichaam voor 70% uit water bestaat, moeten we dit ook dagelijks met minimaal 1,5 tot 2 liter aanvullen. Daarnaast zorgt water ervoor dat gifstoffen sneller het lichaam verlaten. Drink het ook eens met citroensap en gember voor een extra ontgiftende werking.

Zeewier: Zeewier (sushi!) zit vol met antioxidanten, calcium, eiwitten en vitaminen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *