SHIRTS THAT MAKE YOU FEEL HAPPY!

Je hebt ze vast al voorbij zien komen, die vrolijk makende tekeningen van Chantal Vermeer. Tijdens een zelfgemaakte, gezonde salade praat de lieve, enthousiaste Tilburgse in haar gezellige huis over een droom die uitkomt. Deze onderneemster staat gewoon in de top 100 van meest invloedrijke personen in de Modebranche van Nederland!

IMG_0680

Story of Chantal
Chantal (43) is erg gelukkig met Walter (muzikant en eigenaar van ‘Pump Up the Company’) en hun twee kinderen: Dorus (10) en Lola (7). Ze is een onderneemster in hart en nieren, haar familie zit in de mode, dus dat is haar met de paplepel ingegoten. Vanaf haar 10e ging ze mee naar shows in Parijs. Ze had altijd haar tekenboekje bij zich en tekende dan de outfits na. Na de opleiding aan TMO te Doorn volgde een zoektocht wat ze wilde gaan doen. Ze begon haar carrière bij WE Fashion, maar ondernemer zijn was haar droom en ze opende op haar 25e de eerste winkel. Ze wilde (nog) meer en ging op inkoop naar Parijs. Al snel werd ze ook inkoopster voor meer dan 100 winkels, importeur van Rayure en haar groothandel bloeide.

Na 6 jaar gingen de meeste winkeliers zelf op inkoop naar Parijs en inmiddels had Chantal samen met haar man Walter 5! winkels. Na 4 jaar kreeg ze een evenwichtsstoornis ‘ ziekte van Meniere’ in en moest ze over haar toekomst nadenken. Sinds die tijd leeft Chantal nog gezonder, eet zo min mogelijk suiker zo veel mogelijk puur en maakt alles zelf. Na een paar maanden herstellen, verkochten ze drie winkels en gingen verder met Mevrouw Vermeer in Tilburg en Goirle.

Chantal tekent en schildert van kleins af aan en begon op verzoek haar eigen tekeningen op T-shirts en andere producten te zetten. Deze T-shirts liepen zo goed via de winkel en Facebook dat ze binnen no-time uitverkocht waren. Begin 2015 vroeg Nicolette van Dam of ze alles wat met haar bruiloft te maken had wilde illustreren; van de uitnodigingen, locatie tot aan de hangover 😉 toe. Dat was een geweldige opdracht en zette Chantal nog meer op de kaart. Omdat vele BN-ers in haar t-shirts en sweaters lopen en haar bedrijf bloeide, besloot Chantal om Mevrouw Vermeer in Goirle te sluiten en haar droom achterna te gaan. De winkel in Tilburg is omgedoopt in Fashion 25, waar natuurlijk ook de shirts van Chantal worden verkocht.

Duurzaam
Mooi om te horen dat Chantal haar collectie laat maken bij een bedrijf dat op een duurzame wijze kwalitatieve en modieuze kleding produceert en lid is van de Fair Wear Foundation Haar geïllustreerde tekeningen worden met milieuvriendelijke inkt gedrukt op duurzame materialen. Het produceren van deze materialen vindt plaats onder normale omstandigheden en er wordt een eerlijke prijs betaald. De teelt van organisch katoen wordt afgewisseld met voedingsgewassen om de landbouwers van een inkomen te verzekeren en tegelijkertijd de voedselzekerheid van de lokale gemeenschap te bevorderen.

Chantal staat nog twee ochtenden in de week in de winkel en maakt daarnaast shirtsbychantal steeds bekender en groter, zoals het uitbreiden van de collectie met schorten en bubbels! Ze tekent, schildert en ontwerpt haar eigen collecties voor grote bedrijven en winkels. Maar uitgangspunt is dat ze mensen met haar tekeningen blij wilt blijven maken, want dat doet ze zeker!

 11357024_965393656827468_4802827329765049591_o

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *