ZOMERSE COUSCOUS MET TONIJN

De zomer is even uit beeld geweest maar er komt gelukkig weer een warme periode aan. De hoogste tijd om dit verrukkelijke recept van zomerse couscous met tonijn met jullie te delen. Door de verschillende ingrediënten is dit recept een waar feestje in je mond; zoet, zuur, pittig, hartig, al je smaakpapillen worden geprikkeld. En het is zo makkelijk om te maken! Lezen jullie weer mee?

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram couscous
3 citroenen
1 rode ui
2 aubergines
3 blikjes tonijn (giet water of olie af)
5 eetlepels olijfolie
(Kraan)water
1 bakje munt
1 flinke hand rozijnen

Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking (ofwel; doe de couscous in een pannetje, kook voldoende water, giet het gekookte water op de couscous tot deze onder een klein laagje water staat. Deksel op de pan en na 5 minuten doorroeren. Simpel.).

Rasp de schil van 1 citroen en halveer de vrucht. Snijd de andere citroenen in partjes (ik deel ze in vieren en serveer er 2 p.p.). Snipper de ui en snijd de aubergine in (niet te kleine) blokjes. Verhit olijfolie in een pan, fruit de ui en voeg de aubergine toe. Voeg het citroenrasp en de rozijnen toe. Knijp de twee citroenhelften boven de pan uit (let op eventuele pitjes). Voeg 50 ml (kraan)water toe en stoof de aubergine met de deksel op de pan in 6 min. gaar.

Schep de couscous en de tonijn door de aubergine. Verwarm nog 1 min. Snijd de munt in reepjes en meng met de rest van de olie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de partjes citroen. (Ik knijp ze riant uit over mijn couscous en eet zelfs het vruchtvlees op, yummie!).
Eet smakelijk!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *