VEGETARISCHE ANDIJVIE DOOR ELKAAR

Zat jij, net als ik, ook met smart op weer zo’n lekker, gezond en makkelijk recept van Patti te wachten? Wat dacht je van deze heerlijke vega andijvie puree?
Het nu toch echt herfst. De blaadjes vallen van de bomen, er hangt kou in de lucht en dat betekent bij ons thuis maar 1 ding: stamppot! Onze grote favoriet is andijviestamppot. Met worst en spek voor hem, en een zelfbedachte vegetarische variant voor mij. En van die laatste ga ik het recept met jullie delen:

Wat heb je nodig: (ajb zelf de hoeveelheden bepalen, hangt af van je smaak en hoeveel personen)
aardappelen
roomboter
plantaardige melk
mosterd
(of een zakje puree om aan te maken met water als je weinig tijd hebt)
rauwe andijvie
pijnboompitjes
Parmezaanse kaas
biologische tofu roerbak reepjes (mild gekruid, AH)
olijfolie

Hoe maak je een luchtige aardappelpuree:
Was, schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook in circa 20 minuten gaar. Verhit de melk, giet de aardappelen af en doe er een klont(je) roomboter en steeds een scheutje van de melk door. Ondertussen zeer fijn stampen tot je een lekker smeuïge puree hebt. Ik schep er een flinke theelepel mosterd doorheen voor een pittig smaakje.

Schep hierna de fijngesneden rauwe andijvie door de puree heen (hoeveelheid naar smaak) en doe in een kom of op een bord. In de tussentijd heb je de pijnboompitjes geroosterd en bak je de tofureepjes in een scheut olijfolie tot ze een beetje krokant zijn. De geroosterde pijnboompitjes laat je tot slot even meebakken met de tofureepjes. Schep dit mengsel op de andijvie, giet wat van de olijfolie als jus op de stamppot en strooi wat Parmezaanse kaas over het geheel. Love it!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *