BACK

Geen tijd/zin om te koken? Dan ben je bij deze Haagse healthy hotspot BACK aan het goede adres – Molenstraat 20 – om te eten, af te halen of via Uber Eats te laten bezorgen (helaas nog niet overal in Den Haag). Mijn aanraders: de Promicious Prawns, voor Dyl de Mexicano én hun heerlijke Snickers proteïne shake (daarna zit je wel propvol, goed als ontbijt).

De ondernemers Mats Backhausen (33) en Bart Groeneweg (36) leerden elkaar kennen bij de investment banking traineeship op het hoofdkantoor van ABN AMRO. De dagen waren lang en iedere avond bestelden ze hun avondeten op kantoor. “Na een tijdje ken je alles wel en eet je vooral ongezond. Of heel erg vegan en ga je meer de verfijnde kant op, dan vult het minder en moet je veel side dishes bestellen.” Omdat het hiërarchische systeem van de bank na een tijdje verveelde en de vrijheid van het ondernemerschap trok “zijn we stiekem op kantoor een businessplan gaan schrijven en op onderzoek uitgegaan naar gezonde, snelle en lekkere maaltijden.” Toen het plan er eenmaal lag, mochten ze in de restaurantkeuken van vrienden experimenteren met de recepten.

Vijf jaar geleden openden ze hun eerste BACK (mag zowel als bak of bek uitgesproken worden) in Amsterdam, waar ze inmiddels vier vestigingen geopend hebben. In het begin keken Mats en Bart elkaar nog weleens vertwijfeld aan. Stonden ze na een werkdag van veertien uur kookplaten te schrobben en vroegen ze zich af: waar zijn we aan begonnen? Maar al snel begon het te lopen. Gelukkig voor ons hebben ze ook een vestiging in Den Haag geopend, aan de Molenstraat 20. Een gezellig restaurant waar je ter plekke kan eten, meenemen of bestellen.Alles is vers en zelfgemaakt
“Wij serveren verse en gezonde gerechten die je zelf zou kunnen koken, maar dan lekkerder, meer energiegevend en net wat specialer, met bijvoorbeeld lekkere sausjes erbij. Alles is vers. Groentes komen onbewerkt binnen, sauzen maken we zelf. Niets komt uit blikjes of pakjes.” De sausjes worden bij een bestelling, heel fijn, apart verpakt. Het menu van BACK bestaat uit twee hoofdcomponenten met aan de ene kant de Build your Own, waarbij je zelf van A tot Z jouw maaltijd samenstelt. Daarnaast zijn er ook 10 Chef Special’s welke vooraf zijn samengesteld door BACK waarbij nagedacht is over de ideale smaakcombinaties. Sinds kort bieden ze ook een plantbased optie aan met alleen maar groente. Uiteraard kan je ook kiezen voor de gegrilde halloumi, de met pindakaas gemarineerde tempeh of de paneer masala curry. Een kaas uit India die de laatste tijd populariteit wint als vleesvervanger.

BACK bied 4 portiegroottes aan, namelijk de petite, de normal, de arnie en de beastmode.  Die laatste twee termen stammen uit de begindagen van het restaurant, toen het eten vooral snel populair werd onder sporters: “Arnie verwijst naar Arnold Schwarzenegger en beastmode staat voor keihard trainen in de sportschool. Maar de doelgroep werd al snel breder vanwege de smaakvolle, gezonde en gemakkelijke gerechten. Uiteindelijk is het voor iedereen die eten bestelt of afhaalt en op zoek is naar iets lekkers en gezonds.”

Heerlijke dishes
Er kan worden gekozen uit tien verschillende dishes – vanaf €10,25 – met geweldige  namen zoals Beafeater, Promicious Prawns en CurrySutra of je kan dus do-it-yourselven. Hierdoor kan je ook makkelijk rekening houden met dieetwensen en/of aanpassen op je sportschema).  De ingrediënten zijn heerlijk en gezond, maar allesbehalve saai. Je hebt ook nog de keuze uit twee warme soepen: Ballsy brocoli & Curried Kale en Sweet Potato & Kind Carrots en twee protein shakes Coconut Banana en Chocolate peanut butter (denk aan gezonde vloeibare snickers). 

Macro teller
Iedere bestelling gaat vrijwel altijd binnen 10 minuten de deur uit. En woon je binnen een straal van 4km van het restaurant en heb je geen zin om de deur uit te gaan dan zorgen de snelle ubereats koeriers ervoor dat je het snel en warm in huis hebt. Wel even de ubereats app downloaden. Speciaal voor BACK is een macro teller gecreëerd. Deze teller geeft je inzicht in de voedingswaarden van de dishes. Je klikt heel simpel de ingrediënten die je wilt bestellen aan en de teller gaat lopen voor (Kcal, proteïne, vetten en koolhydraten). Zodat je precies weet wat je binnen krijgt. Waar Mats en Bart hun volgende vestiging gaan openen is nog niet bekend. Er wordt  aan Utrecht en Rotterdam gedacht “maar ons concept past waarschijnlijk ook goed in kleinere steden, waar je nu voornamelijk pizza en shoarma kan krijgen als je een snelle hap wilt.”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *