JAN BOELO IS KLAAR VOOR NEW YORK

Modeontwerper Jan Boelo toont visie, durf, vakmanschap en rauwe punk-rock tijdens zijn AW presentatie ‘Chapter Friday’. Jan Boelo, die de Groningse underground technotempel Paradigm als industriële setting koos om zijn fictieve motorclub tot leven te brengen, werd voor de collectie geïnspireerd door de brotherhood en sterke persoonlijkheden. Met de AW collectie heeft Jan Boelo de eerste stap richting de New Yorkse fashion scene definitief in gang gezet.

Jan Boelo startte vijf jaar geleden zijn label en gaf in de loop der jaren, door het gebruik van leer en punk/rock elementen, een duidelijk signaal af dat vakmanschap, elegantie en een rauw randje makkelijk hand in hand over de catwalk gaan. De uitgesproken stijl van de jonge ontwerper heeft geleid tot onder andere deelname aan onder meer Amsterdam Fashion Week. Bekenden als Eva Simons, Waylon, Sunnery James, Sebastiaan Labrie, Victoria Koblenko en Caro Emerald dragen zijn ontwerpen.

Ronkende Harley’s over de catwalk, modellen van 70 jaar oud, 37 fenomenale looks en een staande ovatie na afloop: Jan Boelo heeft met ‘Chapter Friday’ laten zien dat hij volwassen is geworden. Samen met het duo achter Mano Macchiato heeft Jan Boelo een aantal leren outfits voor de AW collectie ontworpen die met de hand zijn geverfd. Harley Davidson, het iconische motormerk uit Amerika, werkte mee aan de catwalk show. Het rebelse karakter van het merk beperkte zich voor deze laatste collectie niet alleen tot de kleding, het liet zich doorvertalen naar de locatie, de rauwe muziek, het ruige decor (oude banden en olievaten) en de bijzondere modellen. Kortom, een gevestigde naam met een gewaagde nieuwe collectie, Jan Boelo wil meer. De eerste gesprekken om in New York uit te breiden zijn dan ook in volle gang. Kijk voor de fashionshow en meer info op: janboelo.nl.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *