3 FRANSE ICONEN

Petit Bateau zorgde met de komst van moderne onderbroekjes en rompertjes voor een revolutie op het gebied van ondergoed. En voorziet ons al ruim 120 jaar van comfortabel ondergoed, dat niet alleen zacht is, maar ook van de beste kwaliteit katoen. Petit Bateau maakt het voor zowel kinderen als volwassenen mogelijk om zich vrij te bewegen dankzij comfortabele en praktische basics.

Het officiële geboortecertificaat van de beroemde Marinière van Petit Bateau stamt uit 1858, toen het werd toegevoegd aan de lijst met kledingstukken die waren goedgekeurd voor de Franse marine. Het ging toen om een wit-blauw gestreepte jersey trui, die gedragen werd als onder shirt. De witte strepen moesten volgens de regels 20mm dik zijn, de blauwe 10mm. Coco Chanel adopteerde deze look vlak voor de Eerste Wereldoorlog, tijdens de lancering van haar seaside collectie. Andere ontwerpers volgden al gauw, en de Marinière werd een klassieker. Petir Bateau kwam in 1970 zelfs met haar eigen signature versie met marine blauw als hoofd kleur en witte strepen als accent, hierbij zijn de witte strepen 27mm dik en de blauwe 67mm.

K-Way
K-Way zorgde voor een revolutie op het gebied van het trotseren van de regen en maakt al 50 jaar een lichtgewicht waterproof regenjas die tot zakformaat opgevouwen kan worden en gemaakt is van super sterk nylon. Fransman Léon-Claude Duhamel was de uitvinder van de beroemde windbreaker in 1965. Terwijl hij op een regenachtig terras in Parijs zat, zag hij een vrouw met 2 kinderen voorbij komen in rode nylon kleren. Dit motiveerde hem om een nylon jas met capuchon te ontwerpen. Het zorgde voor een ware revolutie onder de Fransen, die de zogenaamde ‘pac-a-mac’s’ zagen als symbool voor de moderne tijd. Het Franse ‘en cas de pluie’ was aanleiding voor de naam K-Way ‘K’ en ‘cas’ worden hetzelfde uitgesproken. In 25 jaar tijd werden ruim 45 miljoen K-Ways’s verkocht en in 1995 werd de naam zelfs opgenomen in het Franse Larousse woordenboek.

De traditionele Claude K-Way heeft een Petit Bateau look aangenomen, met navy blauw en witte strepen. Deze combinatie van twee Franse helden zorgt voor een product dat precies past bij hun imago: simpel, praktisch en iconisch.

Jean-Charles de Castelbajac
De constant veranderende en veelzijdige Franse ontwerper Jean-Charles de Castelbajac is al 40 jaar een pionier op het gebied van innovatie. Hij was een leider bij het hervormen van kunst, door het te integreren in een ontzettend onconventionele vrouwelijke garderobe. Als zogenaamde avant-garde beeldenstormer heeft hij wereldwijde erkenning gekregen met een jas die hij maakte van een deken van zijn voormalige kostschool. Al snel werd hij bekroond tot “koning van het abnormale”. Ontmoetingen met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat droegen ook bij aan zijn poëtische pop stijl. Jean-Charles de Castelbajac kwam wederom als modeontwerper in de schijnwerpers te staan in de jaren ’00. Vasthoudend aan moderniteit claimde hij dat mode zijn ‘nieuwe passie’ is en dat zijn creaties bedoeld zijn om ‘Happy Culture’ te verspreiden.

Jean-Charles de Castelbajac zorgt voor opschudding met zijn speelse, kleurrijke versies van iconische Petit Bateau items. De gewaagde en vrolijke collectie zal vanaf 19 oktober 2015 verkrijgbaar zijn in alle Petit Bateau winkels en online.  Hij heeft de iconische items een geheel nieuwe betekenis gegeven. Zo wordt de klassieke regenjas een poncho waarvan de capuchon een hoedje is geworden en krijgt de  traditionele Marinière een make-over met fel gele en rode schoudervullingen. Daarnaast zal een verzameling van kleurrijke portretten van een zeeman te zien zijn op katoenen rompertjes, T-shirts en sweaters. Opvallende kleuren zoals blauw, rood en geel zorgen voor contrast en geven de collectie een opvallende uitstraling.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *