WALLEN OF KRINGEN?

Kringen onder de ogen; iedereen heeft er weleens last van. Ik zeker! (Volgens mij werd ik er zelfs mee geboren). Maar wat zijn die kringen nou precies, hoe kom je eraan, en beter nog, hoe kom je er vanaf?

Als mensen klagen over hun wallen, dan hebben ze het meestal eigenlijk over kringen (de donkere kleur onder hun ogen). Een wal is een uitbochting naar buiten onder het oog. Deze ontstaat door een teveel aan huid of vet. Bij een kring hebben we het over de groef onder de wal. Deze is donker van kleur. Deze kleur kan genetisch bepaald zijn maar ontstaat ook door een gebrek aan vocht onder het oog. Hierdoor wordt de huid onder je ogen dunner en kijk je als het ware door de huid heen. Dan zie je de kleur van het grijze botvlies van je schedel en de bloedvaten: dat is de kring.Do’s & don’ts bij donkere kringen
Gelukkig zijn er een aantal (voor de hand liggende) dingen die je kunt doen om deze ontsierende donkere kringen tegen te gaan: genoeg slapen, voldoende water drinken en weinig of geen alcohol of cafeïne consumeren. Daarnaast helpt het om niet te roken en gezond te eten. Er zijn op het internet veel ‘remedies’ te vinden die donkere kringen onder de ogen tegen zouden moeten gaan zoals koude kompressen, ijs of schijfjes komkommer op je ogen leggen. Dit zorgt er misschien wel voor dat je kringen door de kou krimpen en dus kleiner lijken, maar na een kwartiertje is dat effect weer weg. Koningin van de ‘wondermiddeltjes’ is een opvallende vondst uit Hollywood: aambeienzalf. Deze zalf irriteert de huid een beetje, dat zorgt voor een zwelling onder je ogen waardoor je huid minder dun is en de donkere kleur voor een paar uur wegtrekt. Maar als je dit elke dag zou gebruiken, gaat de huid schilferen en beschadigen. Een no-go dus (tenzij voor een keertje als je een feestje hebt).

Serums, crèmes
Uiteraard doen ook cosmeticamerken een duit in het zakje in de strijd tegen de donkere kringen. Naast camouflerende make-up zijn er serums, crèmes en andere vochtinbrengende producten verkrijgbaar die de donkere kringen te lijf gaan. Doordat er in deze middelen veelal een hoge concentratie aan (fruit)zuren zit, wordt er weefsel aangemaakt waardoor het moeilijker is om door de huid heen te kijken. Omdat ik mezelf kan uittekenen met donkere kringen onder mijn ogen en er vaak net zo moe uitzie als dat ik me voel, riep ik de hulp in van de Care Cosmetics specialisten. Deze stuurden mij, nadat ze een paar foto’s van me hadden gezien, een drietal producten die ik de komende periode ga proberen.Skeyndor & Annemarie Börlind
Van het merk Skeyndor ontving ik twee producten; de Power Hyaluronic, een verkoelende oogcontour & wimper gel, en de Aquatherm, een reinigend micellair water. Van Annemarie Börlind kreeg ik Hyaluron Oogpads voor een hydraterend, verfrissend en verkoelend effect toegestuurd. De komende periode zal ik deze producten gaan testen en over een paar weken hoop ik jullie te kunnen vertellen, maar vooral te laten zien, wat het resultaat is. Duimen jullie mee?

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *