SMEREN, SMEREN, SMEREN!

Herkenbaar? Vorige week met dat mooie weer was het weer shorts- en bikini tijd. En eerlijk, ik schrok me rot. Mijn lijf was toch wel iets minder strak dan ik dacht 😉 en zeker als je nog geen kleurtje hebt, zie je de putjes, muffintop en kipfiletjes extra erg. Dus ben ik meteen maar gaan smeren met deze 100% natuurlijke, verstevigende vegan beauties.

Niet alleen
Gelukkig ben ik niet alleen, want heel veel (volgens Jo-Anne van Beauty Kitchen 95%) vrouwen (en mannen) wereldwijd – zelfs de Kardashians – heeft er last van. Het is helaas erfelijk, dus het maakt niet uit of je nu skinny of wat voller bent. Dus wat meer bewegen, gezond blijven eten en smeren is het devies. Je komt er nooit echt vanaf, maar het kan wel gelukkig minder zichtbaar worden. Cellulite is een bindweefselaandoening, waarbij overtollige (vet-) cellen worden opgeslagen in de onderste huidlaag. Als het bindweefsel van de huid verzwakt is, dan verergert het en wordt het tegelijkertijd meer zichtbaar, omdat vet dan als het ware door het lossere bindweefsel heenkomt. Vandaar dat niet alleen mensen met overgewicht hier last van hebben.

Is er iets aan te doen?
Cellulite wordt veroorzaakt door verschillende factoren: genetische aanleg, je leefstijl, leeftijd, hormonen en voeding. Sport en voornamelijk krachttraining – hoe meer energie je verbruikt, hoe meer je vet te verliest – helpt bij het ontwikkelen van spiermassa en het verstrakken van je huid. De meeste energieverslinders zijn de grote spieren in je lichaam, je benen, rug en borst. Dus wil je echt vet verliezen? Focus je dan op deze grote spieren. En met een bruinere huid lijkt je cellulite minder zichtbaar. Helaas zorgt UV-schade voor afbraak van collageen, wat huidverslapping veroorzaakt en cellulite verergert. Dus (zonne)brand smeren en collageen slikken is (altijd) verstandig.Lavera, je weet wel dat Duitse 100% natuurlijke, betaalbare vegan merk, waar ik je hier al meer over heb verteld, heeft deze nieuwe natuurlijke energie-boost gelanceerd voor een mooiere, strakkere huid. De Firming Body Milk (€7,99) met biologische jojoba, aloe vera en het natuurlijke co-enzym Q10 herstelt de elasticiteit en hydratatie van je huid en smeert makkelijk uit. De lotion ruikt heel lekker en volgens Lavera moet je al na 2 weken resultaat zien. Ik smeer dus nog zeker even door.Weet je nog dat ik de eer had om Jo-Anne van Beauty Kitchen in Amsterdam te ontmoeten? Ze vertelde ook dat haar Inspire Me Brightening & Toning Body Oil (nu voor €14,95 bij Holland & Barrett ipv €19,95), met verschillende biologische oliën, munt en lemongrass je huid niet alleen verstevigd, maar de grapefuit in de olie is ook erg goed tegen cellulite en striae op je armen, benen, billen en buik. Ik heb de olie vorige week meteen gekocht en het ruikt heerlijk fris en trekt snel in. De olie, hydrateert en maakt je huid egaler en strakker.  Dus smeren, smeren, smeren maar 🙂

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *