SENSAI’S DUAL ESSENCE

Wanneer je van één van je all time favoriete merken hun nieuwste essence, met die heerlijke SENSAI geur ontvangt en je huid daar echt blij van wordt (denk aan glow en een zijde zachte, gehydrateerde huid). Oké, ik loop nu op de zaken vooruit, want wat is deze Dual Essence van SENSAI eigenlijk?

Dual Essence
Het is een twee-fasen anti-ageing essence met natuurlijke oliën en de hydraterende werking van hun unieke Koishimaru zijde. Eigenlijk een verzorgende vocht booster met een mooie glow en zijde zachte huid als resultaat. De olie-fase bestaat uit olijfolie voor een superzachte huid, squalane gewonnen uit suikerriet en een extract van de bladeren van zwarte brandnetel, rijk aan omega-3-vetzuren dat een sterk hydraterende en kalmerende werking heeft. In de ‘anti-ageing’ essence-fase verhoogt Koishimaru zijde de hyaluronproductie en zorgt zo voor een intensieve hydratatie van je huid. Bovendien versterkt het de eigen barrièrefunctie van je huid en verbetert de stevigheid.

Oil là là
SENSAI raadt aan voordat je de olie aanbrengt, het flesje te kantelen en te schudden zodat de oliën, de essence en lucht mengen. Je brengt met strijkende bewegingen van binnen naar buiten drie tot vijf druppels aan op je gezicht en hals. Daarna breng je eventueel nog een emulsie of crème aan. Als je het stappensysteem van SENSAI gebruikt, gebruik je de Dual Essence (online vanaf €133,65 waar je lang mee doet) na de lotion. En je kan deze oil rounder ook aanbrengen op je nagelriemen, droge lichaamsdelen, weerbarstige krullen en broze haarpunten, maar daar vind ik deze essence te duur voor.

Zelf heb ik de laatste twee weken gemerkt dat deze heerlijk ruikende Dual Essence heel makkelijk met je andere verzorgingsproducten combineert. Overdag breng ik op mijn gereinigde huid vijf druppels aan en echt meteen een soepele, zachte huid én die mooie glow. Ik had naast mijn mondhoek een droog plekje dat maar niet wegging en na 1 nacht, je raadt het al, weg. In de avond breng ik iets meer druppels aan en word in de ochtend wakker met een zijdezachte, gladde huid met glow. Oil là là, ik ben fan.

SENSAI
SENSAI is eigenlijk bij toeval ontstaan. In 1887 startte Boseki een handelsbedrijf in katoen in de streek Kanegafuchi (vandaar de naam Kanebo), Japan. Dames sponnen daar katoenen draden. Een aantal jaar later werkten ze in dezelfde katoenspinnerij met zijde. De toenmalige directeur ontdekte dat de handen van de vrouwen die met zijde werkten heel mooi werden, er gebeurt dus iets heel bijzonders als je huid in contact komt met zijde. Jarenlang onderzoek volgde en er werd door wetenschappers bewezen dat zijde vocht in de huid kan binden. In 2004 werd bewezen dat Koishimaru zijde, de meest luxe zijdesoort ter wereld, het vermogen heeft om het huideigen hyaluronzuur te activeren. Dit werd zo laat pas ontdekt omdat tot 1997 Koishimaru zijde, een waardevol product, alleen maar voorbehouden was aan de keizerlijke familie van Japan. Daarna kon Kanebo pas onderzoek gaan doen. In 2007 veranderde Kanebo Cosmetics haar naam, voor het westen en de producten waarin alleen dit super prestige product wordt gebruikt, in SENSAI. Zijde kan veelzijdig worden verwerkt, bijvoorbeeld tot poeder, film en gel. Daarvoor moet het eerst met een speciale technologie oplosbaar in water worden gemaakt. Kanebo ontwikkelde als eerste onderneming een zijdefibroïne-wateroplossing en werd daarmee wereldwijd pionier in de verzorging met Koishimaru zijde. Want zijde heeft het vermogen om het huideigen hyaluronzuur te heractiveren en daardoor de huid voller en steviger maakt, een echte plumper. Dit is hun kracht, want als je veel hyaluronzuur (vocht) in je huid hebt, ziet je huid er goed uit. Vandaar dat deze soort zijde hét key-ingrediënt van al hun beautyproducten is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *