SERUM HAUL

Waarom zou je een serum onder je dag-en nachtverzorging gebruiken? Een serum is bedoeld om een specifiek huidprobleem aan te pakken en het verbetert de kwaliteit van jouw huid. Serums zijn geconcentreerd en bevatten relatief kleine moleculen. Hierdoor kan een serum veel efficiënter en sneller worden opgenomen door de huid. Dus ik zeg, doen 🙂

Perris Swiss Laboratory Facelift Booster
De nieuwe Facelift Booster (€80) van PerrisSwissLaboratory zorgt voor een soepele, stevige en gehydrateerde huid met een mooie glow. Het wat dikkere, geurvrije serum bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor ieder huidtype.
Centella Asiatica uit Madagascar herstelt en verstevigt de huid. En het verbetert de elasticiteit van de huid en behoudt het huideigen collageen. D Panthanol (Pro vitamin B5) herstelt en verstevigt de huidbarrière en geeft de huid meer volume. Daarnaast hydrateert en verzacht het de huid wat meteen een comfortabel gevoel geeft. Niacinamide (Vitamine B3) is een multifunctionele vitamine dat fijne lijntjes vermindert, de huidbarrière verbetert, roodheden in de huid verzacht en de huid verstevigt. Daarnaast beschermt de vitamine tegen oxidatieve stress, verkleint de poriën, reguleert talg en geeft de huid een mooie glans. Wanneer niacinamide in contact met de huid komt, zorgt dit ook voor celvernieuwing. Het serum bevat ook Swiss Snow Aloe, hyaluronzuur en rooswater en bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten.

Caudalie Vinoperfect
Het virale Vinoperfect (€49,90) op TikTok van Caudalie moest ik natuurlijk ook proberen. Het voor 98% natuurlijke serum corrigeert en voorkomt de vorming van vlekken (zon, acné, zwangerschap, ouderdom), zorgt voor een stralendere teint en is geschikt voor alle huidtypen. Elke 30 seconden wordt wereldwijd een flesje verkocht. De hoofdingrediënten zijn olijvensqualaan en viniferine.

Het Caudalie verhaal begon in Bordeaux, tussen de wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte. Want wijnranken bevatten een kostbaar sap. Dit sap vervaagt vlekken op de handen en het gelaat en laat de teint opnieuw stralen. Bovendien bevatten druivenpitten de meest krachtige antioxidanten uit het plantenrijk. En toen in 1993 Victoria Beckham tweette dat zij fan is van het beauty elixer van Caudalie, zat het merk meteen in de lift. En zij hebben ook het patent op resveratrol, het natuurlijke actieve bestanddeel met anti-aging en verstevigende eigenschappen. Een wijnstok kan 100 jaar leven, omdat hij van nature resveratrol produceert om zich te verdedigen en te regenereren. Wij hebben dit als eerste gepatenteerd.

Skin for Skin Boost it up!
Wist je dat het Urkse SkinforSkin naast hun viscollageen supplementen ook skincare heeft? De Boost it up! Serumcapsules (€44,99) hebben hydraterende en voedende eigenschappen dankzij een mix van ingrediënten zoals: hyaluronzuur, squalaan, niacinamide, collageen, ceramides en probiotica die rijk zijn aan vetzuren en vitamines. Het serum zorgt voor een zijdezacht, soepele en stralende huid en is geschikt voor ieder huidtype.

Esse Pro-Sun D serum
Al jarenlang pleiten wetenschappers voor een gezonde blootstelling van de huid aan de zon en leggen zij uit dat de voordelen opwegen tegen de risico’s. Vandaar dat Esse het Pro-Sun D serum (€39,80) heeft gemaakt dat het natuurlijke materiaal bevat voor de start van het proces – Provitamine D – dat door UV-stralen wordt geactiveerd en het vitamine D gehalte in de huid een boost geeft. Meer Provitamine D betekent meer vitamine D productie met minder tijd in de zon. Wanneer we ouder worden produceren we minder Provitamine D. Esse: ‘Iemand van 70 jaar produceert de helft van iemand die 20 jaar oud is. Veel mensen denken wellicht: ‘Ik neem wel vitamine D tabletten.’ Orale suppletie van vitamine D is echter toxisch voor wat betreft de hoeveelheid die nodig is voor optimale huidgezondheid. Al een eeuwigheid maakt de mens vitamine D aan in de huid onder invloed van de zon, een natuurlijk proces dat met ons mee is geëvolueerd. Het slikken van synthetische vitamine D in pilvorm bestaat nog niet eens 100 jaar, dus we hebben geen tijd gehad om ons hieraan aan te passen. De voordelen van vitamine D voor de skin zijn: het verbetert de barrièrefunctie waardoor de huid beter vocht kan vasthouden en schadelijke stoffen niet kunnen doordringen in de huid. Het reguleert de cel differentiatie waardoor de huid aan volume wint. Bovendien kalmeert het ontstekingsreacties door het reguleren van de immuunreactie van de huid. Het 99% natuurlijke serum bevat ook aloë vera extract dat de huid kalmeert, verzacht en hydrateert.

Hoe gebruik je Esse Pro-Sun D serum?
Met dit serum onder of over je moisturiser in de ochtend kun je je huid een korte tijd (5-10 minuten) blootstellen aan de zon om het serum te activeren. Ga daarna uit de zon of gebruik een zonnebrandcrème. Let erop dat de zon in minimaal een hoek van 30°C staat en dat de intensiteit van de zon zodanig is dat je huid vitamine D kan aanmaken. Hiervoor is het handig de app Dminder te gebruiken. Gebruik deze app alleen om te zien wanneer je vitamine D kunt aanmaken en niet om te bepalen hoelang je in de zon blijft. Te veel zon is niet goed voor de huid, dus zorg dat je nooit verbrandt.’

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *