SENSAI ♥

Comment

Beauty

Ze zijn een beetje prijzig, want Sensai combineert geavanceerde huidverzorgingstechnologie met de speciale kracht van Koishimaru-Zijde. Een mooie combinatie van wetenschap en natuur, die echt werkt. Daarom wissel ik de Sensai verzorgingsproducten af met andere (goedkopere) toppers van verzorgingsproducten. Maar zonder sommige Sensai beauties, zoals de Total Lip Treatment en de nieuwe Extra Intensive Eyecream, kan ik niet en ze zijn het waard om voor te sparen. Je kent het wel… because I’m worth it 😉

 

De allernieuwste oogcrème, Extra Intensive Eyecream (€170) doet echt wonderen voor je ogen. Sensai belooft dat als je de crème twee keer per dag gebruikt zwellingen, wallen en rimpels verminderen. Al na de eerste keer gebruik – de oogcream trekt snel in – voel je dat het werkt, dus ik ga nog zeker even door met smeren. Het werkstofcomplex van Vital L-carnitine en een extract uit bruinwier versterkt het vermogen om vetzuren aan de mitochondriën te leveren, met als doel de epidermale cellen direct van energie te voorzien. Bovendien wordt de celactiviteit geoptimaliseerd om voortdurend voldoende energie te genereren. Ene-Activate Complex zorgt daarmee voor een frisse, vitale uitstraling en een gladde, verfijnde huidstructuur. De Cell Activator gaat nog een stap dieper en verhoogt de energie in de dermale cellen, waardoor de productie van hyaluron en collageen wordt versneld. Rimpels nemen af, de huid rond de ogen wordt steviger en gladder. Suikazura Extraxt, gewonnen uit de Japanse kamperfoelie, regelt de zuurstof- en voedingsstofbalans. Tegelijk verdwijnen zwellingen en wallen rond de ogen door activering van het lymfestelsel. Eyemazing, kortom op je wishlist!

Deze Sensai Total Lip Treatment (€88) – lipbalm in een pompje – staat naast mijn computer. Een paar keer per dag gebruik ik een klein beetje om mijn lippen zacht en vrij van velletjes te houden en neem van me aan, je kan echt niet meer zonder! De huid van onze lippen is zeer gevoelig, omdat ze minder beschermlaagjes heeft. Daardoor droogt je huid van en rond je lippen sneller uit, waardoor verticale en horizontale lijntjes en rimpeltjes onstaan, volumeverlies en je lipcontour vervaagd. Mandadarin Tree Extract activeert en herstelt de collageen, Apricot Pulp Extract, gaat droge en gesprongen lipen tegen, Yuzu Extract, stimuleert de microcirculatie en natuurlijk het vochtherstellende Koishimaru Silk.

 

Soms merk je dat je huid wat extra’s nodig heeft en dan is dit nachtmasker een uitkomst. Terwijl je slaapt vult het Extra Intensive Mask (€257) de energiereserves van je huid van binnenuit aan en gaat huidveroudering tegen. Een complex van werkzame stoffen uit een extract van avocado en bruinwier activeert de vorming van huideigen carnitine voor een optimaal transport van vetzuren naar de mitochondriën. Op die manier wordt de omzetting van vetzuren in energie versneld en verhoogd, waardoor een energieke en voortdurende celdeling wordt gegarandeerd. Een oliecomplex van macadamia, olijfpitten en jojobazaden bouwt de lipidenbarrière van de huid snel op en verhoogt de weerstand van de huid en geeft een volle, stevige huidstructuur. En de Koishimaru zijde houdt het natuurlijke vochtgehalte van je huid op peil. Het romige crème masker ruikt lekker, wordt direct door je huid opgenomen en laat geen vettig laagje op je kussen achter.

De 1000 jaar oude en bijzondere Japanse geurcultuur vormt de inspiratie voor The Silk (edp €114). Omdat ze de schone huid niet direct wilden parfumeren, bleven de dames van adel overdag in hun kamers, die waren gevuld met geurige rook. Deze stroomde door hun haar en hun kleren van zijde. Zo ontstonden individuele geuren. Dit bijzondere ritueel heeft Sensai als basis voor The Silk gebruikt. Maar nog belangrijker is dat de geur zo lekker is! Met bergamot, roze peper en een vleugje viooltjes en peer denk je niet meteen aan de zachte en warme geur die The Silk door lelietje-van-dalen, pioenroos, orchidee, amber, muskus en tonkaboon echt is. Die fles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *