DRAAG JIJ ‘M AL?

Je kent modeontwerper Omar Munie vast wel van die fantastische tassen en zijn ontroerende levensverhaal. Zijn laatste project is ook weer zo mooi en bijzonder! Zijn Dream Factory, een sociale coöperatie, is een geweldige campagne gestart: de Omarmband. Ze voeren deze campagne uit in samenwerking met Cordaid, die mensen in nood helpt; van de oorlog in Syrië tot de droogte in Ethiopië. Het gaat er gewoon om dat we even stil staan bij wat er gebeurt en nadenken over hoe we kunnen helpen.

De armbandjes zien er niet alleen heel fashionable uit (die sluiting!) maar de buitenkant is ook nog eens gemaakt van de oranje reddingsvesten van vluchtelingen, die door Movement on the Ground op het Griekse eiland Lesbos zijn verzameld. Wie dit leuke en stoere Omarmbandje draagt, laat zien dat hij voorstander is van diversiteit en bereid is om vluchtelingen en andere mensen in nood te steunen.

De Omarmband is voor €25,00 euro te koop in de flagshipstore van Omar Munie aan het Noordeinde in Den Haag of via hun website. De armbanden worden gemaakt door werknemers van de Dream Factory. Je steunt dus niet alleen buitenlandse projecten, maar ook mensen in Nederland die het op eigen kracht niet redden. Zo kunnen langdurige werklozen bij de Dreamfactory werken, een inkomen verdienen en opgeleid worden tot volwaardige werknemers.

Meer dan de helft van de verkoop van de armbandjes gaat naar vluchtelingenprojecten. Omar Munie: ‘Als voormalig vluchteling weet ik precies hoe het is om met lege handen aan te komen en om je hele bestaan opnieuw te moeten opbouwen. Nederland heeft mij veel kansen geboden en daar ben ik erg dankbaar voor. Mijn doel nu is dat er zoveel mogelijk mensen, door het dragen van het armbandje, laten zien dat zij staan voor een samenleving waarin we met al onze verschillen in harmonie met elkaar kunnen leven. Met de verkoop van de bandjes steunen we allerlei vluchtelingenprojecten. Zo gaat een deel van de opbrengsten naar stichting The Dutch Tulip, een organisatie die vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met de Nederlandse normen en waarden en begeleidt naar de arbeidsmarkt’.

Omarm die band!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *