BARLEY GRASS

Járen geleden maakt ik bij Jamba Juice in Californië kennis met een vers geperst shot wheat grass. Niet echt heel lekker, maar super gezond. Dus was erg benieuwd naar de Biotona Barley Grass 100% raw juice powder die ik onlangs van de lieve Marja @MVPR ontving. Lees je even mee?

Voor een gezond voedingspatroon wordt onder andere geadviseerd om elke dag verse groenten te eten: zo’n 250 tot 300 gram per dag. Groenten zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels en andere plantaardige voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. De oplosbare vezels in groenten houden het cholesterolgehalte laag en de niet oplosbare vezels zijn goed voor de spijsvertering. Het chlorofylgehalte van groene groenten heeft een bloedzuiverende en reinigende werking. Maar we komen niet elke dag aan die 300 gram en dan is de aanvulling van Barley Grass (of Wheat Grass dat Biotona natuurlijk ook in haar collectie heeft) een uitkomst. Want je hoeft maar één theelepel per dag aan je sapje, smoothie, shake of zelfs aan je pesto of soep toe te voegen, easy does it.

Zelfherstellend vermogen
Wat maakt gerstegrassap nu zo speciaal? De heilzame eigenschappen van het groene sap werden in 1969 ontdekt door de Japanse farmacoloog Y. Hagiwara. Bij hem werd een ernstige ziekte geconstateerd, waardoor hij op zoek ging naar het ultieme gewas om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Na onderzoek van zo’n 200 planten was zijn conclusie dat het sap van jong gerstegras verreweg de rijkste bron van voedingsstoffen is. Zijn ontdekking heeft hem niet alleen genezen, hij kreeg er ook voet mee aan de grond in Amerika waar het poeder van gerstegrassap één van de eerste populaire superfoods werd. Gerstegrassap bevat hoge concentraties aan mineralen, enzymen en vitaminen, daarnaast is het rijk aan eiwitten en bevat het grote hoeveelheden chlorofyl. Al deze stoffen bevorderen naast een goede gezondheid de afvoer van opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam.

Biotona Barley Grass
De jonge scheuten van gerst zijn op gras lijkende plantjes met diepe wortels die veel voedingsstoffen uit de grond opnemen. Biotona gebruikt hiervoor gerstegras dat wordt geteeld in Utah op de uiterst rijke bodem van een opgedroogd vulkanisch meer. Net voor de graanvorming is het gehalte aan voedingsstoffen in de scheuten op het hoogste niveau en worden de scheuten geoogst en geperst. Het unieke proces van de oogst naar het groene sap en vervolgens het poeder duurt zo’n twee uur waarbij het sap niet verder wordt verhit dan tot lichaamstemperatuur waardoor alle vitaminen, mineralen en enzymen uit het gras behouden blijven. Het poeder is gemaakt van het gedroogde sap van jonge gerstegrasscheuten. Dit bevat verreweg de meeste fytonutriënten (bioactieve plantenstoffen) vergeleken met poeder van gedroogd gras (vandaar dat graspoeders veel lager van prijs en kwaliteit zijn). Het bevat onder meer grote hoeveelheden enzymen, essentiële aminozuren, vitaminen (A, B, C en E) en mineralen (ijzer, calcium, magnesium, fosfor en kalium).

Het verschil tussen Wheat (tarwe) en Barley (gerst) Grass is klein, Barley is wat minder bitter en Wheat bevat meer proteïnen, maar ze zijn beiden super groen 🙂
Biotona Barley Grass kost € 22,69 (200 gram) en is verkrijgbaar via Holland&Barrett (zag online ook een aantal aanbiedingen voorbij komen, dus google even).

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *