MISCELLAIR WATER

We zien overal micellaire lotions, micellair water, maar wat is het nu eigenlijk? Dat heb ik even voor je uitgezocht.

Micellaire lotions zijn reinigers op waterbasis met deeltjes die vet en vuil aan zich binden. Het verwijdert make-up op zachte wijze, zodat je niet hoeft te boenen. Met dit ene product vervang je je reinigingslotion, make-upremover en tonic. De micellaire reiniger is milder voor je huid dan veel andere reinigers en daarmee ook voor de gevoelige huid zeer geschikt. Verder bevatten de watertjes geen parfum, parabenen, kleurstoffen of alcohol.

De micel werkt in de producten als een soort magneet dat vuil, vet en andere onzuiverheden aantrekt en vasthoudt. Een micellaire oplossing, in dit geval reinigingswater bestaat uit water met daarin micellen. Een micel is een complex van moleculen met een tegengestelde werking, van water aantrekken en vet afstoten. De hypoallergene bestanddelen zorgen ervoor dat vuil en make-up verdwijnt zodra je met een wattenschijfje over je gezicht gaat. Micellair water werkt snel, omdat je je gezicht niet nat hoeft te maken of af te spoelen. Je kan het zelfs voor je ogen gebruiken om je oogmake-up mee af te halen, maar mijn ervaring is dat mijn mascara er met een oogreiniger toch beter afgaat.

De Lotion Micellaire van Embryolisse, je weet wel het beautymerk van visagisten en modellen, vind ik een echte aanrader. Het maakt je gezicht op een zachte manier schoon en laat geen trekkerig gevoel achter.

Alles in één product voor het reinigen van gezicht, ogen en lippen. De Lotion Micellaire is zo zacht dat zij zelfs geschikt is voor de zeer gevoelige huid. De lotion bevat micellen (zacht reinigende actieve bestanddelen) in een bloemenwater van korenbloem, kamille en toverhazelaar, gecombineerd met glycerine om de huid te verzachten en te kalmeren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *