PLANK JIJ AL?

Zeker nu het voorjaar weer in zicht komt, zijn de buikspieroefeningen, naast de zonnegroet, aan de orde van de dag. Maar ik merkte dat ik van sit-ups last van mijn rug krijg. Dus nu plank ik al een tijdje. Met de ‘plank’ krijg je niet alleen een betere houding, je voorkomt rugklachten en je krijgt er een strakke buik van. Dus Bye Bye muffintop 🙂

Aan de ouderwetse sit-ups zitten twee nadelen. Op langere termijn kunnen ze rugklachten veroorzaken, omdat ze je tussenwervelschijven belasten. Deze spieren zijn niet zozeer bedoeld om je torso te bewegen, maar vooral om deze stabiel te houden als je ruggengraat onder spanning staat. De betere oefeningen voor je onderrug en buik zijn dan ook oefeningen waarbij deze spieren zich juist moeten inspannen om je ruggenwervels niet te laten bewegen. Daarom is de plank een betere oefening dan de sit-up en neemt meteen de spieren in je heupen, bovenrug, armen en schouders mee. Met de (elbow)plank train je de diepliggende spieren, de rest van je lichaam en is dus een geweldige oefening voor je rug. Wist je dat 1 minuut per dag (max 4 dagen in de week) al voldoende is voor een mooi resultaat?

Plank jij nog niet (of wel) dan lijkt vandaag, 1 februari, mij een mooie datum om te beginnen met de 30 day Plank Challenge. Doe je mee?

30-day-plank-challenge1

30 Day Plank Challange

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *