DIY SOAP

Iedereen die mij kent, weet dat ik niet echt gelukkig word van knutselen en do-it-yourselfen. Maar van deze pot werd ik wel heel blij! Het Nederlandse DIY Soap verkoopt natuurlijke en biologische huid- en haarverzorging om thuis af te maken. Het voordeel is dat je producten altijd vers zijn en je precies weet wat erin zit, omdat je het dus zelf hebt gemaakt. Hun motto is dan ook: Natural, Fresh, Fun!

Erica Linger was al jaren op zoek naar goede, natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten. ‘Mijn oudste dochter heeft vanaf haar geboorte al een moeilijke, gevoelige en hele droge huid. Geen enkele crème van een gewone winkel was geschikt voor haar huid. De meeste cosmetische producten in de winkel bevatten chemische ingrediënten, kunstmatige geur- en kleurstoffen, bewaarmiddelen en andere bestanddelen die schadelijk zijn voor het lichaam én voor het milieu. Noodgedwongen ben ik op zoek gegaan naar (betaalbare) natuurlijke huidverzorgingsproducten. Ik kwam al snel bij zelfgemaakte natuurlijke cosmetica uit, maar wat een gedoe….. Als werkende moeder met twee kleine kinderen vond ik het maken niet zoveel werk, maar vooral het verzamelen van de juiste ingrediënten. En, wat moest ik met een blok shea butter als ik maar een beetje nodig had of al die flesjes etherische oliën waar ik maar een paar druppels van had gebruikt? Dit bracht mij op een idee. Zou het niet geweldig zijn als je thuis je cosmetica kan maken, maar dan op een makkelijke manier? Wat als alle ingrediënten al voor je verzameld zijn en in de juiste porties zijn afgemeten, dan hoef je het thuis alleen maar af te maken en heb je toch verse, natuurlijke cosmetica zonder al te veel gedoe.’ Zo is het idee voor DIY Soap in 2015 ontstaan.

Alle ingrediënten moeten dus zo puur en biologische mogelijk zijn. Het verpakkingsmateriaal is duurzaam en indien mogelijk verkopen ze van de producten ook een refill. Op deze manier kan bijvoorbeeld de weckpot meerdere keren worden gebruikt. Alle producten van DIY Soap worden ingepakt en gemaakt door mensen met een beperking. De zepen en shampoos worden handgemaakt in een dagbesteding door mensen met een beperking, want ze verkopen naast DIY ook kant & klare producten.

Naast de heerlijke Rich Body Cream (€19,90) heeft DIY Soap ook body scrubs, gezichtsmaskers, handlotion, zeep, shampoo en conditioner én fijne oliën voor je gezicht en lichaam.

Ik mocht dus aan de slag gaan met de Rich Body Cream, die nu in de weckpot lekker naar kokosnoot ruikt en je huid heel zacht maakt. Het hoofdbestanddeel van de Rich Body Cream is shea butter. Shea butter is rijk aan vitamine A en E en is zeer hydraterend. Daarnaast heeft shea butter een beschermende werking met mild anitbacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en is daarom ook geschikt voor een gevoelige huid én voor baby’s.

Zo simpel maak je de Body Cream?
– Doe alle ingrediënten – shea butter, biologische kokosolie extra virgin en amandelolie – in een grote kom.
– Mix alle ingrediënten met een handmixer totdat er een romige crème ontstaat (lijkt op slagroom, dus niet likken 😉 )
– Doe de Rich Body Cream in de weckpot en klaar!
– Na bereiding 3 maanden houdbaar.

Zo leuk voor jezelf en om cadeau te geven, vind je niet?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *