|

GEZOND EN MOOI HAAR

Azra van ASPA Beauty is, zoals je hier vast wel hebt gelezen, plantkundige en houdt zich dagelijks bezig met de juiste verzorgingsproducten en voeding voor je huid en haar. Zij heeft alle expertise in huis om ons te vertellen hoe je, net als Cindy C en haar mooie look-a-like dochter Kaia, zo’n heerlijke bos gezond en mooi haar krijgt én houdt.

Net als je huid, is je haar een reflectie van hoe gezond je bent/leeft. De cellen van onze haren hebben dagelijks bepaalde voedingsstoffen nodig. Daarnaast gebruiken we helaas nog steeds shampoos en conditioners met SLS. Sodium Lauryl Sulfate is een goedkoop chemisch goedje dat de shampoo lekker laat schuimen. SLS zit bijvoorbeeld ook in reinigers voor vloerbedekking, motor ontvetters en toiletpot reinigers! Dus kijk goed op je douche- en haarproducten, dat ze geen SLS bevatten. Voor gezond en mooi haar zijn dus de juiste voedingsstoffen en verzorgingsproducten nodig.

Proteïne
Haar is gemaakt van proteïne, dus voeg hiervan genoeg toe in je voeding om het haar sterk en gezond te maken/houden. Kip, kalkoen, vis, melkproducten, groenten en noten zitten boordevol proteïne.

IJzer
IJzer is een belangrijk mineraal voor ons haar en een te kort kan tot haarverlies leiden. Dierlijke producten zoals rood vlees, kip en vis zorgen voor ijzer dat meteen door het lichaam wordt opgenomen. Vegetariërs moeten genoeg linzen, spinazie, broccoli, boerenkool en groene salades eten.

Vitamine C
Vitamine C zorgt er onder andere voor dat ijzer goed door het lichaam wordt opgenomen. Denk aan zwarte bessen, bosbessen, broccoli, guava, kiwi, sinaasappels, papaya, aardbeien en zoete aardappelen. Vitamine C helpt de productie van collageen aan te maken, die de haarvaten verstevigen voor de haarschachten. Omega-3 vetten kan ons lichaam niet zelf aanmaken, dus dat moeten we via onze voeding binnen krijgen. Omega-3 zit in de cellen van je hoofdhuid en levert de oliën die je hoofdhuid en haar gezond en gehydrateerd houden. Denk aan zalm, haring, sardines, forel en makreel, maar ook aan avocado, pompoenpitten en walnoten.

Vitamine A
Je lichaam heeft vitamine A nodig om talg aan te maken. Talg is een natuurlijke conditioner voor een gezonde hoofdhuid. Zonder talg gaat je hoofdhuid jeuken en krijg je droog haar. Vitamine A zit in dierlijke producten en in oranje/gele groenten met een hoog beta-caroteen (wat vitamine A aanmaakt) gehalte, zoals wortels, pompoenen en zoete aardappelen.

Mineralen
Zink en selenium zijn erg belangrijk voor je hoofdhuid en haar. Een te kort aan zink kan haarverlies en een droge, schilferige hoofdhuid veroorzaken. Granen en volkoren producten, oesters, vlees en eieren zitten vol met zink.

SLS vrije shampoo
Aromatherapy Associates is al meer dan 30 jaar het merk uit Engeland dat een absolute autoriteit is op het gebied van aromatherapie en gaat uit van de pure kracht van essentiële oliën. Hun heerlijk geurende, zachte shampoo’s (voor alle haartypes) zorgen voor gezond en sterk haar, zonder SSL. Deze shampoo is verrijkt met ylang ylang, geranium and patchouli-olie om het haar mild te reinigen.

Aromatherapy_Associates_Balance_Shampoo_300ml_1381420879

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *